Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Teď budu uřezávat hlavy v Evropě, hrozí džihádista John v novém videu

Autor: haj - 
23. srpna 2015
15:24

Po džihádistovi Johnovi se na čas slehla zem. Až nyní se na internetu objevilo nové video s krvelačným Britem v hlavní roli. Nejbrutálnější hrdlořez Islámského státu, pravým jménem Mohammed Emwazi (27), vyhrožuje, že se brzy vrátí do Evropy a bude dál uřezávat hlavy.


Terorista a nemilosrdný vrah vystupuje ve videu natočeném asi před měsícem v blízkosti města Deir Ezzor v jižní Sýrii. Syrští vojáci ho poslali rebelovi jménem Abu Rashid do Bulharska. Ten ho poskytl úřadům. Úryvek nahrávky dlouhé jednu minutu a sedmnáct vteřin někdo zaslal i britským novinám Mail on Sunday.

Džihádista John si na nahrávce vykračuje po poušti v mikině s kapucou, aniž by se snažil nějak si zakrýt tvář. Vztekle se mračí do kamery a vyhrožuje návratem do Evropy. „Jsem Mohammed Emwazi. Brzy se vrátím do Británie s chalífou (vůdcem muslimů),“ říká prý aktér videa.

Dále prý doslova říká, že bude pokračovat v uřezávání hlav. „Budeme zabíjet káfiry (nevěřící),“ dodává. Poté kamera zachytí i dva maskované muže, kteří vypadají jako tělesná stráž.

Je to vůbec poprvé, co se džihádista ukázal s nezahalenou tváří. U soudu by to proti němu mohlo být použito jako jasný důkaz. Je jedním z nejhledanějších mužů a na jeho hlavu je vypsána odměna v hodnotě 6 milionů dolarů.

Ve videích ISIS sehrál krvavou roli kata a připravil na nich brutálním způsobem o život Američany Jamese Foleyho, Stevena Sotloffa a Petra Kassiga, Brity Davida Hainese a Alana Henninga. Jeho dvě prozatím poslední oběti byli Japonci Yukawa a Goto.

dodo1957 ( 14. října 2015 21:30 )

Johne přijeď do Čech a budeš mým prvním co ti uřežu ko.ule s ptákem a posypu solí, čili paprikou a popepřím, už se těším na tebe...

pekaaaros ( 9. října 2015 20:24 )

už tady je! Dneska jsem byl v ZOO v pavilonu opic a pózoval mně před foťákem.

roxana11111 ( 9. října 2015 17:01 )

no já určitě ne

mandat ( 8. září 2015 11:23 )

Takovych magoru je ted plna Evropa.

gabreta ( 24. srpna 2015 16:58 )

Jo, Schengenský prostor se hodně zvětšil, navíc bez povelu z Bruselu!!

Zobrazit celou diskusi