Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drtivá srážka vrtulníku s hydroplánem: Zemřelo při ní šest lidí!

Nedaleko Moskvy se v sobotu srazil hydroplán s vrtulníkem. Tragédie si vyžádala nejméně šest obětí na životech. Po třech lidech se navíc nadále pátrá.(Ilustrační foto)
Nedaleko Moskvy se v sobotu srazil hydroplán s vrtulníkem. Tragédie si vyžádala nejméně šest obětí na životech. Po třech lidech se navíc nadále pátrá.(Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
9. srpna 2015
08:41

Nedaleko Moskvy se v sobotu srazil hydroplán s vrtulníkem. Tragédie si vyžádala nejméně šest obětí na životech. Po třech lidech se navíc nadále pátrá. Zatím není jasné, proč ke srážce vůbec došlo.

Stroje se srazily nad přehradou západně od ruské metropole, sdělil mluvčí záchranářů, kterého z ruských médií citovala agentura DPA.

Z prvních zpráv nebylo zřejmé, kolik bylo na palubách obou strojů dohromady pasažérů. Záchranáři vytáhli z vody dvanáctiletou dívku, oživit se ji ale již nepodařilo.

Příčina neštěstí zatím známa není. Vyšetřovatelé nevyloučili lidskou chybu. Podle některých zpráv prováděl pilot hydroplánu nad přehradní nádrží nebezpečný manévr.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi