Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Útok v kině během Šíleného Maxe: Policie zastřelila 29letého bělocha v chirurgické masce

Autor: ČTK - 
6. srpna 2015
07:29

S chirurgickou maskou na obličeji, plynovou pistolí, pepřovým sprejem a sekyrou se vydal během promítání filmu Šílený Max 29letý muž do kina v americkém Nashvillu, kde začal útočit na diváky. Přivolaná policie nakonec útočníka zastřelila. Objevilo se již první foto podezřelého i snímky jeho zbraní. Zároveň byly upřesněny informace o zraněných. Původní zprávy o mrtvých divácích se naštěstí nepotvrdily.

Střelec, který ve středu zaútočil na návštěvníky kina v oblasti Nashvillu, byl devětadvacetiletý místní muž bílé pleti. Uvedla to podle agentury AP policie, která tak poopravila své původní tvrzení, že střelci bylo 51 let.

Útočník zahynul při přestřelce s příslušníky zvláštních jednotek, když se snažil utéct zadními dveřmi, sdělil také mluvčí nashvillské policie Don Aaron. Útočníkovu střelnou zbraň prý úřady dosud nenašly.

Motivy útoku zatím nejsou známy. Podezřelý měl s sebou dva batohy a na sobě chirurgickou masku. Jí se zřejmě chtěl chránit před pepřovým sprejem, který použil ve velkém množství, uvedl také Aaron. Identifikován byl jako Vincente David Montano.

K útoku došlo během promítání australsko-amerického snímku Šílený Max. V kině bylo podle Aarona osm lidí včetně útočníka. Tři lidé byli po zásahu pepřovým sprejem ošetřeni. Jeden z nich měl navíc povrchové poranění způsobené sekerkou, kterou útočník třímal, uvedla také policie. Podle ní byl podezřelý vyzbrojen i vzduchovou pistolí.

Xeen ( 6. srpna 2015 09:10 )

To je zvláštní.... Bělocha se napsat může ale černocha, araba, cikána se napsat nesmí, protože by to byla diskriminace. Viditelně se u nás může napsat jen "bělocha" nebo "mladíka".

honza54.. ( 6. srpna 2015 08:09 )

nova po něm hrábne, za těžký prachy

jaromir123 ( 6. srpna 2015 08:01 )

8 diváků - asi super film.

honza54.. ( 6. srpna 2015 07:56 )

typický americký zmr.d v akci při typicky debilním americkém filmu. ty šmejdi se vymlátí sami

Zobrazit celou diskusi