Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putin jako Indiana Jones, Kadyrov jako policajt z Beverly Hills?

Autor: mb - 
1. srpna 2015
10:25

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov (38) se netají svým obdivem k ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi (62), za kterého by prý „položil život“. Zatímco Putin si vyzkouší na Krymském poloostrově roli archeologa, Ramzan zveřejnil video, které ilustruje jeho bravurní vyjednavačské schopnosti.

V březnu tohoto roku čečenské bezpečnostní síly obklíčily v jednom domě Zelimchana Magomadova (25), který si říkal Emír Čečenské republiky a údajně stál za únorovým atentátem na čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. Nastražená bomba však místo přes den vybuchla v noci a Kadyrov tak vyvázl živ a zdráv.

„Hodný“ Kadyrov

Na videu je vidět, jak spolu prezident a ozbrojenec komunikují a Kadyrov je dobrota sama. „Jsi obklíčen a můžeme tě zabít, to není problém. Ale chceme, abys žil. Vyjdi ven a promluvíme si. Nejde o tebe, je důležité zastavit ty, kdo tebou manipulují a svádí tě ze správné cesty. Ti lidé jsou proti islámu, klidně ti to dokážu citáty z Koránu,“ říká do telefonu Ramzan Kadyrov.

 

Zázračná proměna

A Ramzanova slova padla na úrodnou půdu. Z druhého konce se ozývá zkormoucený hlas: „Ale vy mě dáte do kriminálu…“ Na to Ramzan kontruje: „Dobře, chceš tedy raději do kriminálu, nebo budeš bránit svůj úhel pohledu?“  To už „marnotratný syn“ nevydrží a vyhrkne: „Ramzane, nechci do vězení. Chci být vaším přítelem a pomocníkem.“ Následně odložil sebevražedný pás, zbraň a vzdal se prezidentovi. Magomadov se pohyboval v teroristických kruzích od roku 2009, od roku 2010 byl v celostátním pátrání. Nyní spolupracuje s trestními orgány, díky jeho výpovědi policie zadržela dalších 12 islámských radikálů.

gabreta ( 1. srpna 2015 13:21 )

To ale nemusí hledat Putin. Stačí, když se naučíš číst a přečteš si něco z historie! Nebo v ústavu nemáte přístup do knihovny??

tgbg ( 1. srpna 2015 11:03 )

Putler samozřejmě najde jako zázrakem jasné důkazy, že Krym vždycky patřil rusákům, i když celý svět ví, že je to lež. Kadyrov je rusáky uplacená čečenská loutka, která zrazuje své krajany, jako kdysi zrazovali čeští komunisti své krajany.

Zobrazit celou diskusi