Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britský premiér Cameron: Znechutím mladým islámský extremismus!

Cameron má prý plán proti přitažlivosti islámského extremismu.
Cameron má prý plán proti přitažlivosti islámského extremismu.  (Autor: EPA/Twitter)
Autor: ČTK - 
20. července 2015
08:20

Britský premiér David Cameron nabízí v rámci boje proti islámskému terorismu pětiletý plán, jehož cílem je oslabit přitažlivost islámského extremismu. Je nutné potlačit ideologii, která přitáhla tak hodně mladých lidí k Islámskému státu (IS), uvede Cameron dnes podle agentury AP v projevu v britském Birminghamu.

„Když jste chlapec, vymyjí vám hlavu, připevní bombu k vašemu tělu a nechají vás explodovat. Když jste dívka, zotročí a zneužijí vás,“ řekne podle webu BBC také premiér v projevu, z něhož jeho úřad poskytl předem úryvky médiím.

Protiváhou nebezpečné ideologie by mělo být to, že se v Británii vytvoří stmelenější národ, v němž by mladí muslimové cítili, že mají podporu, věří Cameron. Hodlá hledat cesty, jak zvýšit příležitosti pro mladé lidi z etnických menšin a posílit jejich integraci do společnosti.

Svou roli v boji proti Islámskému státu musí podle něj hrát aktivněji i samotná muslimská obec v zemi. Debaty, které se v ní nyní většinou vedou, podle šéfa britského kabinetu zvlášť nesnižují přitažlivost bojovníků islámské svaté války, džihádu, u mladých britských muslimů.

sores ( 20. července 2015 11:34 )

Vyhnat všechny islámisté,muslimy,uprchlíky z Evropy! Ať táhnou tam kde se narodili jejich rodiče a předci.Závidí Evropě mnohem lepší životní úroveň a kulturu,chtějí se přiživit na něčem na čem nemají absolutně žádnou zásluhu.V.erbeš.

ollina ( 20. července 2015 11:05 )

Jeho projev začal nadějně, ale skončil jako blbej vtip

fotrpjotr ( 20. července 2015 10:42 )

To je důsledek vaší humanity.

tggb ( 20. července 2015 10:09 )

je to mezek

ejvm1712 ( 20. července 2015 10:06 )

V Londýně před jeho úřadovnou hlídkují pilicisti víc než předkrálovským palácem. Ten ví houby,že po ulicích a parcích chodí víc Arabů než jiných obyvatel!

Zobrazit celou diskusi