Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Zneuctěný“ šéf MMF se vrací: Dominique Strauss-Kahn bude radit Castrovi!

Strauss-Kahn u soudu.
Strauss-Kahn u soudu.  (Autor: Reuters)
Autor: mb - 
16. července 2015
16:42

Francouzský právník, ekonom, politik, ale hlavně bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu, který se zapsal i do dějin kriminalistiky. To je Dominique Strauss-Kahn (66), který kvůli obvinění ze znásilnění přišel o funkci šéfa MMF, ale nyní je v plné síle zpět! Bude radit Kubáncům, jak vyjednávat obchody s USA.

„Rozhodl se dělat to, v čem je fakt dobrý. Je to uznávaný ekonomický poradce. Za svou práci na poli ekonomie byl vždy vážený a respektovaný,“ okomentoval nejmenovaný evropský diplomat záměr Strauss-Kahna vrátit se do veřejného života. Strauss-Kahn má v plánu „nabízet konzultace kubánským úřadům a pomáhat rozvíjet ekonomické vztahy s USA.“

Osudová pokojská

Francouzský ekonom zažil strmý pád v roce 2011. Tehdy ho pokojská z hotelu, kde v New Yorku bydlel, obvinila ze znásilnění. To Strauss-Kahn kategoricky popřel, ale přiznal, že se choval „nevhodně“.

Na šatech poškozené bylo sice nalezeno sperma, které se shodovalo se vzorkem DNA, který Strauss-Kahn poskytl, ale kvůli lživé výpovědi pokojské Nafissatou Diallo a dalším nesrovnalostem v případu šéf MMF odsouzen nebyl a spor s Diallo urovnal blíže nespecifikovanou sumou.

Luxusní prostituce

Jenže při zkoumání soukromí tehdejšího šéfa Mezinárodního měnového fondu vyšly na povrch další šťavnaté detaily. Dominique Strauss-Kahn měl dokonce organizovat luxusní prostituci, ale nakonec i z tohoto obvinění vyvázl bez škrábance!

Přiznal ovšem, že se účastnil sexuálních orgií pro zvané a údajně vůbec netušil, že ženy, které se účastní chlípných radovánek, jsou prostitutky. O Strauss-Kahnovi a jeho sexuálním životě byl dokonce natočen film Welcome to New York (2014), který ovšem exšéf MMF označil za „odporný“ a dokonce hrozil producentovi žalobou.

Návrat do politiky?

Přestože Strauss-Kahn slaví úspěšný návrat na výsluní, do francouzského politického života zasahovat zřejmě nebude, a to i přesto, že je u Francouzů populárnější než současný prezident Francois Hollande (60). 56 procent Francouzů prohlásilo, že by roli zvládl lépe než právě úřadující Hollande!

„Chce jen nabídnout svůj úhel pohledu, chce mít jistý vliv, ale nemyslím si, že touží po návratu do politiky,“ okomentoval záměr Strauss-Kahna jeho kolega ze Socialistické strany Christophe Caresche (54).

Ráj v Maroku

A Christophe Caresche má zřejmě pravdu. Dominque Strauss-Kahn žije nyní v Maroku, kde i platí daně. Se svou manželkou Anne Sinclair (67) se v roce 2013 rozvedl a nyní si užívá afrického slunce a přítomnosti o 20 let mladší přítelkyně Myriam L’Aouffir.

O tom, že je exšéf MMF dobře naladěn, svědčí i fakt, že si na svůj účet na sociální síti Twitter dal foto, kde spíše připomíná nonšalantního spisovatele na odpočinku než soudy utahaného bankéře.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi