Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z vojenského skladu ve Francii zmizely výbušniny! Stojí za tím Islámský stát?

Autor: mb, ČTK - 
8. července 2015
11:20

Okolo 200 výbušnin zmizelo z přísně střeženého vojenského skladu na jihu Francie. Vyšetřovatelé dokonce nevylučují, že za drzou krádeží stojí islámští teroristé, kteří by je mohli použít při útoku na vojenské cíle, ale i obyčejné civilisty!

Městečko Miramas v malebné Provence je v šoku. Z vojenského skladu na jihu země někdo ukradl nejméně deset balíčků plastické trhaviny, 180 rozbušek a asi 40 granátů. „Sklad je dobře zabezpečen a chráněn. V areálu jsou navíc hlídací psi. Zloději se tam zřejmě dostali skrz plot, nechápu to,“ divil se starosta Miramas Frederic Vigouroux.

Islámský stát?

Vyšetřovatelé se zatím údajně přiklánějí k tomu, že šlo o akci organizovaného zločinu, ale nevylučují ani verzi, že za vším stojí islámští teroristé! Úřady se nyní obávají, že pokud za krádeží opravdu stojí teroristé, hrozí Francii teroristický útok katastrofálních rozměrů!

Pořádná ostuda

Ať už je za krádeží kdokoliv, pro bezpečnostní složky se jedná o pořádnou ostudu. Objekt je totiž obehnaný dvojitým plotem z ostnatého drátu. Přes den zde pracuje na 200 vojáků a civilistů, ale ke krádeži došlo zřejmě v noci z neděle na pondělí, kdy areál hlídají pouze hlídky se psy. Objekt není vybaven bezpečnostními kamerami... Navíc k odcizení došlo při zvýšených bezpečnostních opatřeních. Koncem června zažila Francie šok, když Yassin Salhi uřízl svému zaměstnavateli hlavu Hervému Cornarovi a nasadil ji na plot při útoku na chemický sklad! Stalo se tak jen šest měsíců poté, co islamisté vystříleli redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

 

vosavopruz ( 8. července 2015 14:02 )

to se divím že tam nemaj kamery!Přijde mi to celé divné.Možná ve skladu pracoval komplic

ohrazenice ( 8. července 2015 12:19 )

Evropští politikové budou nadále přijímat imigranty ať se stane cokoliv. jejich bankovní konta se potřebují neustále rozrůstat. Všem politikům bych přál aby teroristé zaútočily na jejich rodiny a na ně samotné. Je to ode mne svinstvo ale co jiného jim přát když táhnou Evropu do války.

Dannero ( 8. července 2015 12:15 )

kalina107: přesně moje slova

Zobrazit celou diskusi