Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fidel Castro (88) vylezl z úkrytu, vylákal ho sýr

Autor: ČTK - 
4. července 2015
17:01

Bývalý kubánský prezident Fidel Castro se po třech měsících znovu objevil na veřejnosti. Exprezident, jemuž je 88 let, se v pátek v Havaně zúčastnil schůze předních výrobců sýra, na které setrval asi čtyři hodiny, informovala tamní média. Bývalý kubánský vůdce přitom ze svého domu v metropoli téměř nevychází.

Oficiální list Granma přinesl fotografii Castra oblečeného v košili, bílé větrovce a šedých kalhotách, jak sedí před posluchači ve výzkumném institutu ministerstva potravinářského průmyslu.

Naposledy se Castro ukázal na veřejnosti u příležitosti návštěvy venezuelských studentů. Předtím se rok držel v ústraní. Kvůli zdravotnímu stavu Castro v roce 2006 dočasně odstoupil, trvale se pak funkce prezidenta vzdal v roce 2008.

Fidel Castro je obklopený studentkami Ciudad Libertad v Havaně (červenec 1964). Fidel Castro je obklopený studentkami Ciudad Libertad v Havaně (červenec 1964). | Profimedia.cz

Castro občas napíše sloupek do novin nebo ve svém domě přijímá zahraniční návštěvy. Podle expertů přitom není jasné, nakolik se podílí na kubánské politice.

Castrův mladší bratr a nástupce Raúl před několika dny oficiálně oznámil obnovení diplomatických vztahů se Spojenými státy.

gogo ( 4. července 2015 21:55 )

Autor článku je esencí stupidnosti a ubohosti...

ruudazvostravy ( 4. července 2015 21:11 )

 Vyva Fydél,vyva revolucyjón.Pátrija e muérte,jenký no passarán.Jen abi Fydél toho Vobavu nakonec nevicastroval.

quirbajou ( 4. července 2015 19:51 )

Udělali byste dobře, kdybyste se vyjadřovali slušně o starých lidech. Pak se člověk diví, že mladí házejí na prezidenty vajíčka a chtějí brát dědovi a bábě občanky.Až budete staří, budete rádi, že se k vám mladí budou chovat taky slušně. Vždyť i sám veliký Obama se s Kubou začal "přátelit".Jste trochu pozadu za dobou.Raději si opravte chyby.

a-z- ( 4. července 2015 19:02 )

Fidel Catastrofa ještě žije?

suov ( 4. července 2015 18:12 )

Nechte Fidela už na pokoji, vy hyeny, je to machr, raději se starejte kolik vynáší tomu slavnénu prezidentovi film. festivalu,,,

Zobrazit celou diskusi