Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dva vrahové utekli z přísně střežené věznice v USA: Jednoho už zabila policie, druhý stále prchá před zákonem

Autor: rc, ČTK - 
27. června 2015
20:05

Útěk z vězení se nevyplatil jednomu z dua vrahů, kteří zmizeli z přísně střežené káznice v městě Dannemora. Vraha Richarda Matta zabila policie. Druhý je však stále na útěku.

Utéci z věznice v městě Dannemora ve státě New York je jako utéct z přísně střežené Shawshank. Přesto se to povedlo dvojici vrahů. Jejich cesta za svobodu však neměla dlouhého trvání.

Jeden z dua vrahů Richard Matt byl zastřelen nedaleko hranic s Kanadou, kam směřoval společně s druhým vězněm Davidem Sweatem, informovala CNN.

Američtí policisté tento týden zadrželi již druhého pracovníka káznice, který vězňům údajně pomohl k útěku. Obviněn byl mimo jiné z toho, že dvojici dodával do cely kontraband včetně některých nástrojů. Matt údajně vyměňoval nářadí za vlastnoručně malované obrazy.

Podle listu New York Times maloval mimo jiné amerického prezidenta Baracka Obamu a herečku Julii Robertsovou. Zatčený zaměstnanec věznice prý za obrazy do cely pašoval například šroubováky a kleště.

Sweat si odpykával doživotní trest za vraždu zástupce šerifa v roce 2002, Matt dostal o pět let dříve trest 25 let vězení za únos svého šéfa, kterého zabil a rozporcoval.

lunatic ( 27. června 2015 20:31 )

Ten druhý by si mohl vzít rukojmí;nemá totiž co ztratit a takovým postupem rozhodně nic nezkazí-když bude polapen,no tak se pouze vrátí zpět,do cely ... a možná mu,jak je v U.S.A. zvykem nějakých 850let k trestu připočtou

Zobrazit celou diskusi