Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Když terorista pláče: Nechvalně proslulému Šakalovi zemřela manželka

Autor: ČTK - 
23. června 2015
08:58

V Německu zemřela Magdalena Kopp, která byla ženou proslulého venezuelského teroristy Iliche Ramíreze Sáncheze. Ten je známý spíš pod jménem Carlos či Šakal.

Kopp, které bylo 67 let, zemřela již 15. června, o jejím skonu ale až dnes informovalo bavorské město Neu-Ulm, odkud pocházela. V minulosti byla členkou západoněmecké radikálně levicové organizace Revoluční buňky, později s Carlosem žila v exilu v arabských zemích.

Zatímco Carlos byl v roce 1994 zadržen v Súdánu a vydán do Francie, kde si za terorismus odpykává doživotní vězení, Koppová několik let pobývala ve Venezuele. Na konci roku 1995 se vrátila zpět do rodného Neu-Ulmu, kde od té doby žila. Podle Wikipedie se Carlose zřekla a nabídla úřadům své svědecké výpovědi.

Carlos byl svého času jedním z nejhledanějších teroristů světa. Například v roce 1975 se mu podařilo z vídeňského sídla do Alžírska unést 11 arabských ministrů Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC). Má se za to, že se během své teroristické kariéry skrýval v řadě komunistických zemí se souhlasem tamních vlád, mimo jiné i v Československu.

nojasne ( 23. června 2015 10:24 )

Brr. Se mu nedivím, že se radši nechal chytit, než by s ní žil.

Zobrazit celou diskusi