Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nizozemka odvezla mrtvolu matky do Česka a pohodila ji v lese, aby pobírala její důchod

Autor: shp - 
16. června 2015
15:04

Zemřela jí matka Margarethe van Beenen (†80), ale namísto toho, aby truchlila, rozhodla se, že její smrt zpeněží. Nizozemka Nadja (57) z vesničky Rijnsaterwoude naložila její mrtvolu do auta a odvezla ji až do lesa v českém Harrachově. Tam ji pohodila a doufala, že ji nikdo nenajde, aby mohla pobírat její důchod. Jenže se přepočítala…

Ženu sužovaly finanční potíže a bála se, že přijde o dům. Když loni její matka trpící demencí zemřela, rozhodla se, že toho využije, odstraní její tělo a bude vesele dál pobírat její důchod, informoval portál DutchNews.nl.

Nizozemka dokonce přesvědčila svou šestnáctiletou dceru, aby o smrti babičky lhala. Bezcitná žena pak dovezla zesnulou matku do lesa v Harrachově, kde její tělo ledabyle pohodila.

Dcera odvezla mrtvolu své matky do Česka. Dcera odvezla mrtvolu své matky do Česka. | Policie Nizozemsko

Když osmdesátiletá žena i s dcerou zmizela, rozjela policie mezinárodní pátrání včetně Německa, Polska a Česka. V srpnu pak bylo v Harrachově nalezeno tělo ženy a troufalý plán Nizozemky selhal.

V úterý byla postavena před soud, u kterého jí hrozí rok vězení, případně dva roky podmíněně a léčba na psychiatrii. Její chování totiž znalci vůbec nepovažují za normální.

aanenaa ( 16. června 2015 17:03 )

A nikomu jako nevadí, že tohle je informace minimálně rok stará....redakce, zamysli se nad sebou. Krmit lidi rok starýma informacema. To je ostuda.

makmark ( 16. června 2015 15:14 )

nějak netuším, kde se ztratila i ta dcera, když po ní a babičce pátrali Blesku, nechlastej a piš raději pohádky ze Severní koreje, na ty ti skočí každý vůl

Zobrazit celou diskusi