Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jaký byl listopad 2012? Tenisté a tenistky excelovali, zemřel Džejár

Autor: red - 
1. ledna 2013
22:20

Letošní podzim se skutečně vydařil. Kromě listí ze stromů padali také tenisoví fanoušci k nohám našich tenistů. Ti vyhráli na světových kurtech hned dvě významné trofeje. Davis Cup a Fed Cup. Naši reprezentanti ukázali, že patří mezi světovou špičku. Špičkové vystoupení předvedla v Praze také Jennifer Lopez, které bohužel před koncertem jeden z doprovodných tanečníků zkolaboval. Mdloby se pokoušely i o Karla Gotta, který letos nevyhrál ve Slavíkovi.

Češi ovládli tenisový svět

Davis Cup

Češi po 32 letech vyhráli opět Davis Cup. Triumfovat měl už Tomáš Berdych v duelu s Davidem Ferrerem. Jenže skvěle hrající Španěl mu nedal nejmenší šanci. Radek Štěpánek Berdycha utěšoval, pak šel na kurt a předvedl neuvěřitelnou hru, když porazil světovou jedenáctku Nicolase Almara 3:1. „Pro tenhle moment jsem žil celou svoji kariéru. Zažít to se nedá popsat slovy,“ radoval se Štěpánek, který neváhal kvůli jednomu míči skočit rybičku, a tak si na drsném povrchu ošklivě odřel předloktí.

Češi uspěli v Davis Cupu opět po 32 letetch: Vlevo tým, kterému se to povedlo letos, vpravo tým z roku 1980 v čele s Ivanem Lendelm Češi uspěli v Davis Cupu opět po 32 letetch: Vlevo tým, kterému se to povedlo letos, vpravo tým z roku 1980 v čele s Ivanem Lendelm | Foto Blesk - Martin Sekanina

Fed Cup

České tenistky obhájily titul ve Fed Cupu. Vítězství zpečetila Lucie Šafářová výhrou nad Jelenou Jankovičkovou dvakrát 6:1. Čtyřčlenný tým kapitána Petra Pály tvořila Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková.

Konečně s trofejí! Na tuhle mísu se české reprezentantky hodně nadřely. Konečně s trofejí! Na tuhle mísu se české reprezentantky hodně nadřely. | Blesk - Martin Sekanina

Jágr a Inna se rozešli

Hokejová legenda Jaromír Jágr (40) ukončil šestiletý vztah s Innou Puhajkovou (26). „Bolí to,“ přiznal po rozchodu. „Pořád ovšem máme k sobě blízko,“ vysvětlila Puhajková, která se teď věnuje kariéře sportovní moderátorky.

Nejkrásnější dívka planety

Tereza Fajksová (23) se stala Miss Earth 2012 neboli nejkrásnější dívkou planety. Když se dostala mezi čtyři nejlepší, zeptala se jí porota, co považuje za rozhodující moment v životě. Fajksová nerozuměla, a tak prohlásila: „Je potřeba, abychom si matky přírody vážili a starali se o ni.“ To zabralo.

Zemřel Džejár

Ve věku 81 let zemřel představitel J. R. Ewinga Larry Hagman. Trpěl cirhózou jater způsobenou dlouhotrvajícími problémy s alkoholem. Naposledy jsme ho mohli vidět v novém pokračování seriálu Dallas.

Larry Hagman, známý především pro svou roli darebáka "Džejára" zemřel ve věku 81 let. Larry Hagman, známý především pro svou roli darebáka "Džejára" zemřel ve věku 81 let. | ČTK, EPA, Reuters

Jennifer Lopez v Praze

Jennifer Lopez vystupovala v Praze a ukázala Čechům nejenom svoji půvabnou tvář, ale i předražený zadek, který si cení na půl miliardy. Tři hodiny před začátkem show byl k umělkyni přivolaný lékař. „Jeden z tanečníků zpěvačky zkolaboval, tak jsem mu dal infuzi,“ řekl zasahující lékař. Tanečníci jistě nemají ani zlomek ceny, co zpěvaččino pozadí.

Tygr útočil v Praze ZOO

Drama se odehrálo v liberecké zoo. Bílý tygr napadl mladíka (16), který tam pracoval jako praktikant. Kousl ho do hlavy a chtěl si ho odnést. Hocha zachránily dvě ošetřovatelky, které šelmu vyhnaly z klece.

Šok! Klus porazil Gotta

Letošní předávání Slavíků přichystalo velké překvapení. Zlatým slavíkem se poprvé stal Tomáš Klus. Poražený Karel Gott zamáčkl slzu a rivalovi popřál.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi