Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kramného bude vězení bolet, tvrdí dozorce! Už teď je tam populárnější než Kajínek

Autor: Jiří Krušina - 
5. února 2016
05:00

Petra Kramného (37), který byl zatím nepravomocně odsouzen k 28 letům vězení, nečeká za mřížemi nic hezkého. Bude zřejmě sedět s vězni odsouzenými na doživotí a to není žádná taneční společnost.

Blesk hovořil se zkušeným dozorcem Martinem, který si přál zůstat v anonymitě. „Celých 28 let bude muset vycházet s agresivními šílenci a brutálními vrahy,“ řekl dozorce. Ve vazební věznici je Petr Kramný na cele s jedním spoluvězněm.

Nemusí se bát o jídlo ani svou bezpečnost. V případě pravomocného odsouzení se ale dostane do vězení s těmi nejtěžšími zločinci. Velká část z nich vyfasovala doživotí. „Není to procházka růžovým sadem. Je to tu drsný svět,“ řekl Blesku Martin. A jak to funguje ve věznici?

„Ti, co nemají doživotí, se snaží chovat slušně, aby se dostali ven dříve. Někteří doživotkáři jim to ale s velkou chutí hatí. Dochází i k fyzickým potyčkám. Doživotkáři totiž vyšší trest dostat nemohou. Nikoho se nebojí,“ prozradil Martin.

Podle Martina je Petr Kramný už teď mezi vězni populárnější než Jiří Kajínek. Někteří věří v jeho nevinu. „Jednoduché to mít nebude. Mohlo by se stát, že mu budou brát jídlo a další věci. To jako bachaři nemáme šanci uhlídat. Za případné bonzování mu hrozí zbití, případně úraz. Navíc by jím ostatní opovrhovali,“ dodal Martin.

Advokátka Petra Kramného se sice k prostředí českých věznic nevyjádřila, ale opět řekla, že samozřejmě dál věří v nevinu svého klienta a bojuje za očištění jeho jména. „Je nevinný. Mezi skutečnými vrahy nemá co dělat. Čeká nás vrchní soud a věřím, že ten zhodnotí všechny důkazy i pseudodůkazy a spravedlivě případ rozhodne,“ řekla obhájkyně Petra Kramného Jana Rejžková.

Může si stěžovat

Blesk se na situaci ve věznicích zeptal mluvčího Vězeňské služby ČR Roberta Blandy. „Povinnost oznámit určité trestné činy má každý občan této země, tedy i vězněné osoby. Ti mají možnost odevzdávat korespondenci, podněty, stížnosti i anonymně,“ řekl Blanda.

Vězeňská služba podle něj nemá ale žádné indicie, že by se doživotně odsouzení chovali agresivněji. „Délka trestu a nebezpečnosti či agresivita odsouzených spolu primárně nesouvisí,“ řekl Blanda. Trestné činnosti se podle vězeňské služby dopouští jedinci ze všech typů věznic. I na ně se vztahuje trestní zákoník. „Vězněné osoby ale nejsou ponechány »samy sobě«, jsou pod dohledem pracovníků věznice,“ dodal Blanda.

verka1 ( 5. února 2016 19:12 )

Kajínka snad po 25 letech propustí z vězení.

zigzag ( 5. února 2016 18:17 )

Kramneho vezeni bude bolet no, snad nedopadne jak ten typek co mel sex s prostitutkou a i kdyby zas slapl do houvna tak se neutopi

Dzouhele ( 5. února 2016 18:07 )

Já do garáže pro auto zajíždím

Dzouhele ( 5. února 2016 18:01 )

Je v tý Émerice krásně, doma je doma.

Dzouhele ( 5. února 2016 17:41 )

Pardónek, předvádíš kvá ropuchu. Žábo co s tebou, přejme letos hojně žabince

Zobrazit celou diskusi