Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soud s Petrem Kramným: Téměř 100 hodin proslovů, 55 hodin výpovědí a 14 znalců

  • Autor: et,rc - 
    11. 11. 2015
    05:15

    „Vazební věc je zapotřebí udělat s co nejmenší časovou prodlevou,“ vysvětluje soudkyně Renata Gilová pokaždé u soudního stání s Petrem Kramným. Jenže zatímco v počátku procesu nabrala rychlé tempo a do září stihla vyslechnout řadu svědků, po čtvrteční výpovědi lékařských znalců obhajoby Radka Matlacha a Igora Fargaše nařídila udělat revizní lékařský posudek. A tak bude soud pokračovat až 17. prosince. Kolik času už proces zabral? A kolik znalců vypovídalo?

  • 1.17

    Soudní stání s hlavním obžalovaným Petrem Kramným trvá už 17 dní.

    Ostraha přivádí Petra Kramného k soudu. Ostraha přivádí Petra Kramného k soudu. | Blesk - Daniel Černovský

  • 2.96,5

    96,5 hodiny už proces zabral. Renata Gilová musí mít opravdu velkou trpělivost a dobře vycvičená mluvidla.

    Soudkyně Gilová Soudkyně Gilová | archiv blesku

  • 3.14

    Tolik znalců se už u soudu vystřídalo. Největší bitvy byly hlavně mezi lékařskými znalci, kteří se dohadovali, zda oběti zabil elektrický proud, nebo záhadná otrava. Výbušný spor ale vedli i elektroznalci, kteří se dohadovali, jestli elektřina mohla zabíjet. Nakonec se shodli, že ano.

    Pro soud s Petrem K. je vyčleněna velká jednací síň, do které se vejde asi 60 lidí. Pro soud s Petrem K. je vyčleněna velká jednací síň, do které se vejde asi 60 lidí. | ČTK

  • 4.55

    Neuvěřitelných 55 výslechů už u soudu proběhlo. Vypovídal i Moničin milenec Ján R., jehož setkání s Petrem v soudní síni patří mezi silné okamžiky procesu. Dalším silným okamžikem byla výpověď sestry Lenky, která prozradila, že Petr chtěl všechno dědictví pro sebe a tvrdil, že mu vraždu nikdo nedokáže.

    Sestra Petra Kramného Lenka vypovídala proti Kramnému. Sestra Petra Kramného Lenka vypovídala proti Kramnému. | zbyněk pecák, archiv

    Ján R. vypovídal u soudu o svých pletkách s Monikou Kramnou. Ján R. vypovídal u soudu o svých pletkách s Monikou Kramnou. | archiv Blesku

  • 5.831

    Tolik času uplynulo od smrti Moniky a Klárky v egyptské Hurghadě.

    2155984:full:true:true

  • 6.628

    Když se po třech měsících Petr K. vrátil do Česka, mohl se volně pohybovat, ale před 628 dny byl zatčen a obviněn.

    Petr K. je obviněn z vraždy rodiny. Petr K. je obviněn z vraždy rodiny. | Blesk – Martin Hurda, archiv

  • 7.497

    Tolik dní Petr K. strávil ve vazbě, než začalo soudní stání.

    Petr K. tvrdí, že je nevinný. Petr K. tvrdí, že je nevinný. | Martin Přibyl, ČTK

  • 8.131

    Před tolika dny začalo hlavní líčení.

    Petr K. přichází k soudu. Petr K. přichází k soudu. | Blesk - Martin Sekanina, Zbyněk Pecák

kacota ( 6. prosince 2015 21:54 )

Krásneho Mikuláša všetkým diskutujúcim, velkú nádielku a pohodičku prajem

breburda1 ( 6. prosince 2015 17:26 )

Negramotům nic nevysvětlíš.Dvě mladé zdravé osoby podle nich prostě sežraly toxini které nebolí,zemřely ve spánku a nic jiného je nezajímá. Nevysvětlíš jim jak krutou bolestivou smrt musely mít.Jim není ani trochu líto maminky s holčičkou,které se měly radovat ze života.Jim je líto hajzla který by měl jít bručet. Přitom mu můžou ty buchty klidně nosit.V base bude v bezpečí,jeho nikdo nezabije.

k999 ( 6. prosince 2015 16:57 )

pokrok: ...krám měl sílu chladnokrevně vyvraždit vlastní rodinu, ale nikdy by neměl sílu sahnout na svůj život.

k999 ( 6. prosince 2015 14:55 )

kapsa72: ...díky kapso, patříš k několika málo diskutujícím, kterých si opravdu vážím a nikdy na ně nezapomenu.

k999 ( 6. prosince 2015 14:52 )

eiva: ...většině slušných lidí jde o spravedlnost pro zavražděnou matku a dceru, které byly zavražděny v hotelovém pokoji za přítomnosti otce. Co už víme: Paní Kramná a její dcera byly zavražděny v hotelovém pokoji za přítomnosti otce elektrickým proudem, kdy do pokoje nevstoupila jiná osoba, jak potvrzuje elektronický záznam na vstupních dveří. Proč Kramný nezavolal své rodině pomoc? Proč lhal o zvracení a průjmu? Proč lhal o oživování dcery? Proč lhal o komunikaci s dcerou, která byla více než 10 hodin po smrti? Proč setrval v přítomnosti vyvražděné rodiny více než 10 hodin? Proč hledal informace o posmrtných skvrnách? Proč fotil těla své vyvražděné rodiny? Proč ho nezajímá, kdo mu rodinu vyvraždil? Proč má strach jen o vlastní zadek? atd. Proudové změny jsou patrné nejen na kůži, ale i na vnitřních orgánech, jak to vysvětlíš? To že ti jde o spravedlnost, si jen nalháváš, tobě jde o vy-vinění vraha za každou cenu, kdy jsi schopna vymyslet naprosto nereálné konspirace, kdy před pravdou zavíráš oči, jsi druhý případ uvedený kapsou, nepřiznat své pochybení za každou cenu. Po spáchání trestného činu musí přijít trest, pokud tomu tak není, pachatel svůj čin kdykoliv zopakuje!

Zobrazit celou diskusi