Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Moniku a Klárku zabil elektrický proud, shodli se znalci v případu Petra K.

Autor: ljš - 
13. května 2015
09:40

To, o čem se jen spekulovalo, je potvrzeno! Žaloba v případu Petra K. má v rukou pořádné eso. Podle soudních znalců skutečně jeho ženu Moniku a dceru Klárku zabil v Egyptě elektrický proud. Petr K. přitom tvrdil, že bylo celé rodině v hotelu špatně a muselo se proto jednat o otravu.

O tom, že byly Monika a Klárka zavražděny elektrickým proudem, se spekulovalo dlouho. Teď je ale tato informace oficiální. „Potvrzují to znalci v oboru soudního lékařství a elektrotechniky,“ řekl dozorující státní zástupce Vít Legerský.

Dodal, že výsledky práce české policie jsou v rozporu s tím, jak vyšetřování ukončila egyptská strana. „Egyptský patolog ve své pitevní zprávě stroze konstatoval, že příčina smrti obou zemřelých byla celková dehydratace organismu. Dodal, že zcela nemůže vyloučit ani otravu toxickou látkou,“ uvedl Legerský. Výsledky vyšetřování české policie tyto závěry vyvrátily. „Zajištěné důkazy potvrzují, že obě ženy zemřely v důsledku zásahu elektrickým proudem,“ řekl.

Blíže důkazy komentovat nechtěl. „Díky podrobnému vyšetřování české policie máme komplex důkazů, který dovoluje obžalovaného postavit před soud. Zda bude uznán vinným, nevím. Od toho je tady hlavní líčení a dokazování,“ řekl Legerský. Za klíčové považuje znalecké posudky. Jde o vyjádření patologa, znalce v oboru elektrotechniky, psychologa a další.

Připustil, že vyšetřování částečně zkomplikoval fakt, že ženy zemřely v zahraničí a česká policie neměla přístup například k místu činu. „U násilné trestné činnosti je místo činu zdrojem prvotních informací. Nedostupnost místa činu v tomto případě celé přípravné řízení ztížila. Přesto se policie vyšetřování zhostila pečlivě a tento nedostatek se podařilo překlenout,“ míní Legerský.

Mluvčí Krajského soudu v Ostravě Dalibor Zecha řekl, že případ už byl přidělen konkrétní soudkyni. Nyní se musí seznámit se spisem, který čítá 17 svazků a přibližně 5000 stran. Do tří měsíců od podání obžaloby musí soudkyně provést úkon směřující k ukončení případu. Tím může být nařízení hlavního líčení či předběžné projednání obžaloby.

Do 30 dnů navíc musí rozhodnout o případném prodloužení pobytu Petra K. ve vazbě. Pokud soud důvody pro prodloužení vazby přijme, obžalovaný muž by v ní mohl zůstat až do roku 2019.

Žena Petra K. s dcerou zemřely koncem předloňského července v hotelu v Hurgadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala o tom, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je zabil elektrický proud. Petr K. vinu od počátku popírá.

Moravskoslezští policisté, kteří ho obvinili z vraždy loni v únoru, dosud příčinu úmrtí nekomentovali. Nebyly ani zveřejněny výsledky pitvy a výsledky testu na detektoru lži, který Petr K. podstoupil.

janina7777 ( 13. května 2015 21:52 )

ty si hlavně kur va

sylvie59 ( 13. května 2015 20:52 )

Vyšetřovatelé nejsou povinni zevrubně informovat veřejnost a ani to není v zájmu celého vyšetřování. Takže my (ta veřejnost) nevíme víceméně NIC. Ale vypadá to tak, že přesto musíme těm policajtům poradit. Že?

bezodkladne ( 13. května 2015 20:01 )

Policajti nejspíš moc dobře vědí,že to udělal.Možná mají svědectví nějakých osob kterým se Kramný svěřil, ale nejde to použít u soudu.Je fakt že některé jeho výroky jsou podivné. Říznutá cola,díval se na TV,neměla kalhotky.

pekna.potvora ( 13. května 2015 19:09 )

ak on je nevinný, tak ja som panna

pekna.potvora ( 13. května 2015 19:05 )

keby mu nejaký arab zabil ženu s dcérou, tak si Kramný nevymýšľa otravu jedlom, bože, nechápem ako môžu byť ľudia tak tupí

Zobrazit celou diskusi