Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak dostat pravdu z Petra K.? Elitní policejní vyšetřovatel o policejních metodách

Autor: rap - 
6. dubna 2014
19:31

Výslechů už má za sebou Petr K., obviněný z vraždy své manželky a dcery v Egyptě, nejméně osm. Zkušený kriminalista Pavel M. (65) vysvětlil, jak výslech probíhá, co při něm řeší policejní vyšetřovatel a jaké má pravomoci advokát.

Zásada individuálního přístupu platí při výslechu obviněné osoby dvojnásob. „Umění vyšetřovatele spočívá v nalezení způsobu, jak získat informace, které potřebuje. A to není nikdy stejné,“ řekl policista Blesku pod podmínkou anonymity.

Zákazy

Podle jeho slov má obviněný právo, aby při každém výslechu byl přítomen jeho advokát.  „Ten ale do průběhu výslechu nijak zasahovat nesmí. Nemůže ani radit, jak má jeho klient vypovídat,“ upozornil policista.

Advokátovi je zakázáno pořizovat při výslechu zvukový nebo obrazový záznam. To právo má pouze policie a využívá ho takřka stoprocentně.

Výslech není časově omezen. Přerušit ho může samozřejmě vyšetřovatel, ale také advokát i jeho mandant kvůli svému vyčerpání nebo špatnému zdravotnímu stavu.

Občerstvení

„Vyšetřovaný může samozřejmě pít, ale nárok na občerstvení a jídlo má jednou za šest hodin výslechu,“ upozornil policista, který by podle svých slov na místě Petra K. být nechtěl.

„Obávám se, že z celé té záležitosti se stává pro ostravskou policii prestižní záležitost a to není nikdy dobře.“

Video  Exkluzivní rozhovor s novou advokátkou Petra Kramného  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

lynx ( 5. července 2016 10:19 )

Jo, ještě jsem zapoměl na přirozenou otravu potravinami. 100 kilový chlap snese asi jinou dávku jedu, než 50 kilová žena nedo 20 kilové dítě. Takže je naprosto v pohodě akceptovatelná smrt otravou, včetně těžkých zažívacích potíží Kramného. To by ale pro Blesk nebylo to pravé ořechové.

lynx ( 5. července 2016 10:09 )

Egypťané Kramného po třech měsících propustili - dovolili mu odcestovat domů. Měli všechno z první ruky, měli místo činu, měli neporušená těla. Egyptský patolog konstatoval, že jejich žaludky byly poleptány silným jedem. Egypťané by si v žádném případě nenechali ujít příležitost odsoudit Kramného jako vraha, pokud by jim byl a spláchnout tak podezření, že byl vrahem někdo z domácích, což by významným způsobem poškodilo turismus. Vykonstruovaná vražda el. proudem byla pro české policajty jedinou možností, jak vyhovět bulváru - Blesku a vystavět tak celou obludnou konstruci procesu bez jediného přímého důkazu. Na jediné podezřelé rance na těle Moniky byly nalezeny zanedbatelné stopy železa, avšak nikoli stopy mědi, hliníku, zlata či stříbra, čili kovů, ze kterých jsou obvykle vyráběny vodiče EP. Takže tato ranka mohla vzniknou popálením kulmou, což je nejlogičtější vysvětlení. V případě ochrany rozvodů proudovými chrániči je však pro zabití proudem nutný dvoupólový vstup proudu do těla a ten prostě nebyl nalezen. BTW, masívní stopy železa má na nohou každý, kdo chodí v létě v sandálech nebo bosky. Železo je totiž všudypřítomné. Suma sumarum, dokázáno není nic a obviněný je odsouzen na 28 let.

miss.stekota ( 7. dubna 2014 11:09 )

Že potřebujou mít vraha za každou cenu, pro prestiž, tak ho z něj udělají, i kdyby nebyl.

igwar ( 7. dubna 2014 10:59 )

Nechcem PK obhajovat, pretoze to nemusi, ale aj moze byt presne tak ako hovorite. Mna len udivuju veci, ktore proti nemu pouzivate. O tom, co sa vlastne stalo a co sa v tu noc presne stalo vela nevieme. Jedinymi zdrojmi su kydy z bulvaru alebo vlastne vyjadrenia PK. A neviem, ci je mozne do bodky spoliehat sa na vsetko co PK uvadza vcitane casovych udajov. Moze sa mylit, z roznych dovodov byt nepresny vcitane moznosti, ze zamerne zavadza. Potom je tazko vycitat mu, ze menuje uplne konkretne detaily (ze bol napr pre vodu o 22 a zdrzal sa 7 min a pod.), ked nevieme tie detaily overit a nevieme, ci su naozaj presne. K tvojmu prikladu: Naozaj si presne nepamatam, co som robil vcera na minutu presne. Ale ked sa bude niekto x krat dozadovat, aby som mu to z nejakeho dovodu povedal, urcite dam do dokopy v hlave na zaklade toho co si pamatam nejaku aspon pribliznu verziu (so zdanlivo presnymu casovymi udajmi). A k volaniu pomoci zo strany PK. Ano, mam skusenost, ze delegatka nechava ludom mobilny kontakt, aby mohli poslat sms ak by nieco. A to presne by som urobil aj ja, ak by mal niekto z rodiny Vazny zdravotny problem, ktory by si vyzadoval lekarsku starostlivost. Lenze moze sa bohizial stat, ze to clovek jednoducho podceni a bude si mysliet, ze mu napr. staci nasadit si nejake lieky z domova a lekara alebo domace lieky hladat az rano, pokial sa to nezlepsi. Bol som viackrat v egypte a vzdy nas delegatka upozornovala, ze v pripade faraonovej pomsty si treba kupit v hotelovom krame ich domace lieky a ze lekarsku pomoc nam zavola az keby to bolo velmi vazne. Nehovorim, ze to bol pripad Kramnych, ale dokazem si na zaklade uvedenho predstavit, ze ludia v ocakavani zlepsenia stavu podcenia situaciu a nezavolaju si pomoc hned. Taktiez treba povedat, ze ak je pravidva verzia s elektrikou, tie reci o neposkytnuti pomoci nemaju velmi zmysel.

ivoadler ( 7. dubna 2014 10:43 )

Osmkrát vyslýchaný, zpávy doktorů a z laboratoří a vono furt howno! Milá policie, jdi do prddele.

Zobrazit celou diskusi