Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petr Kramný už myslel, že má vyhráno: Policie ale požádala o důkazy z Egypta

Autor: ČTK, lvi - 
27. března 2014
16:56

Policie požádala Egypt pomoc v případu smrti Moniky (†36) a Klárky (†8). Petr Kramný podle kriminalistů uvěřil, že má vyhráno. Stále tak trvá na své verzi. Podle jeho slov šlo o otravu. Pitva ale prokázala, že Češky byly zabity elektrickým proudem.

O právní pomoc už přitom jednou české úřady v tomto případě žádaly. "Požádali jsme o spisový materiál. Nějaké dokumenty nám byly doručeny," řekl dozorující státní zástupce Legerský. Ten doufá, že i podruhé policie uspěje. Tentokrát půjde u vykonání konkrétních úkonů. "Uvidíme, zda to pro nás udělají," řekl.

Přínosná by v tomto směru mohla i nedávná mise moravskoslezských policistů a pracovníků policejního prezidia do Egypta. "Byli tam zmapovat terén, zda s žádostí o právní pomoc uspějeme," řekl dozorující státní zástupce Vít Legerský. Dodal, že kolegové v Egyptě se údajně tvářili vstřícně.

Podle Legerského zatím není jasné, kdy policie zveřejní podrobnější informace k vraždě dvou Češek. Nechce zveřejnit podrobnosti ani k příčině smrti. "Soudní lékaři uvedli, že zemřely v důsledku zásahu elektrickým proudem," řekl Legerský.

Vazba je nutná

Kramný je v souvislosti s úmrtím manželky a dcery ve vazbě. O té rozhodl Okresní soud v Karviné. Krajský soud později stížnost obviněného zamítl. "Doposud zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že byl spáchán skutek, pro který bylo zahájeno trestní stíhání. Jsou zřejmé důvody k podezření, že jeho pachatelem je obviněný," řekla mluvčí soudu Lucie Böhmová.

Podle soudů existuje riziko, že obviněný uprchne z Česka. "Obviněný se sice sám na území České republiky vrátil, přičemž určitým způsobem spolupracoval s orgány činným v trestním řízení, ovšem evidentně nepředpokládal, že dojde k zahájení trestního stíhání, obzvláště poté, co vůči němu v Egyptě trestní stíhání zahájeno nebylo a nebyl tedy reálně ohrožen uložením vysokého trestu odnětí svobody," vysvětlila mluvčí.

Navíc údajně hrozí, že by ovlivňoval svědky. "Je nutno ještě vyslechnout známé obviněného či jeho spolupracovníky," uvedla.

Kramný vinu odmítá, opakuje verzi o otravě

Matka s dcerou zemřely koncem loňského července v hotelu v egyptské Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Kramný, který je ve vazbě, vinu od počátku popírá. Svůj postoj nezměnil. "Nadále vinu odmítá," řekl už dříve jeho advokát Jaromír Richter.

Moravskoslezští policisté, kteří Kramného obvinili z vraždy koncem února, dosud příčinu úmrtí nekomentují. Stejně tak zatím nebyly zveřejněny výsledky pitvy či výsledky testu na detektoru lži, který Kramný podstoupil. Ty ale žalobce Legerský už dříve označil za nepodstatné.

Žena i její dcera zemřely v egyptském hotelu Titanic Palace. Kramný prohlásil, že všichni tři předtím trpěli střevními a žaludečními problémy. Egyptská policie podezřívala ze smrti obou žen právě Kramného, který až do října musel zůstat v Egyptě.

klidek.pianko ( 18. dubna 2014 13:35 )

kruci jsem jinde

klidek.pianko ( 18. dubna 2014 13:35 )

čauky bando, píšu na klubu a musím zase odjet, tak kdybyste nakoukli , dík

tigress ( 30. března 2014 17:48 )

Můžeš ty mi říct, proč sem opakovaně taháš osobní údaje (který k tvojí smůle nejsou pravdivý), když už si tě tak asi dva měsíce vůbec nevšímám, ubožačko? Nikdo o tobě neví, nikoho nezajímáš až teď jsem sem zkopírovala příspěvek, kde je náhodou i tvoje jméno a chováš se jak největší ***, která i jméno vytáhne. Různě mi holky v kavárně tlumočej, žes mě tu měla v hubě několikrát a tu Vladěnu tu vytahovala. Nidko tě neřeší, krávo, stará a blbá a ty tu budeš vytahovat něco, že jsi někde podchytila v diskusi, že se jmenuju jako Lenin a ještě ses toho, krávo stará a blbá chytla. Psala jsem to schválně, i když se tak nejmenuju, abych viděla, která je tu *** a bude to vytahovat... gratuluju, vyhrála jsi soutěž v hnusotě a blbosti. Stará ještě blbá, to bych od tebe nečekala.

tigress ( 30. března 2014 17:42 )

Nikomu!! Napsala jsem než ze sebe uděláš pitomce, trubko vztahovačná, ješitná..

lamis ( 28. března 2014 23:49 )

komu ty tady nadavas do pitomcu , ty jsi takova krava VLADENO ,vic me neber do tve nevymachame tlamy , myslis si osobe ,ze jsi , chytra, ale jsi ta nejvetsi blbka na diskuzi, ktera tady trci 24 h , nervaku , me nezajimaji vase posrane nicky ,tak me tady netahej debilko

Zobrazit celou diskusi