Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exkluzivní rozhovor s Petrem K.: Věřím, že poznám vraha Moniky a Klárky

Autor: Etienne Bláha - 
8. listopadu 2013
12:35

Petr K. (35) se minulý týden vrátil z tříměsíčního egyptského pekla, ve kterém mu zemřela žena Monika (†36) a dcerka Klárka (†8). Blesku poskytl exkluzivní rozhovor! Jaké má plány do budoucna a věří, že se případ někdy vyřeší?

Egyptská policie vyšetřování smrti Moniky a Klárky od začátku zpackala. Petr přesto věří, že jejich vraha dopadnou. „Na začátku jsem myslel že ne, že to půjde do ztracena. Ale když jsem tam byl ty tři dlouhý měsíce, věřím, že se pravdy dočkám. Že se dozvím, co to bylo, nebo kdo to byl. Že vraha poznám,“ neztrácí naději.

Svoji budoucnost zatím neřeší. Celý jeho svět se točil kolem rodiny. Teď neví jak dál. "Měl jsem plány s rodinou, ale ty se prostě vypařily. Plány nemám žádné a ani žádné nechci mít. Měli jsme je a vypařily se...“ dodal smutněš Petr.

Video Exkluzivní rozhovor s Petrem K. - Blesk - Ondřej Rybár, Etienne Bláha
Video se připravuje ...

Petr K. v Karviné očima redaktora Blesku

Setkání s Petrem v Česku bylo odlišné. Vytratily se aspoň částečně bojovné komentáře, dolehly na něho smutek a skleslost. Zbyl z něho jen stín, který věří tomu, že se smrt Moniky a Klárky vyšetří. Z každého slova je cítit, že dál žije jen ze setrvačnosti. Je prázdný, mluví tiše. Nepláče, ale smutek není vždy cítit jen skrze pláč. Oproti Egyptu se totiž úplně stáhl do jakési pomyslné ulity, od které si zřejmě slibuje, že ho zachrání. Co teď bude motorem jeho dalšího pobytu v Karviné, sám neví. Do Česka se už dostal a ve vyšetření smrti jeho holek se dá jenom věřit.

Petr K. v Hurgahadě očima redaktora Blesku

Když jsme se loučili večer před odjezdem na letiště v Hurghadě, bylo znát, že se na nás Petr fixoval. A není divu. Sám v cizím prostředí, bez vidiny odjezdu a přesvědčený o své nevině, to by asi unesl málokdo. Na jednu stranu zničený, na druhou stranu ale měl vůli bojovat o návrat do Česka a pravdu o smrti Moniky a Klárky. Hovory s ním se neustále stáčely k možnostem, jak holky umřely. Moc chtěl nějak ve vyšetřování pomoct, a to ho hnalo dál. Když jsme odjížděli, nechali jsme za sebou člověka, který se brání svému zlomení a jeho cílem je zjistit pravdu o tom, co se stalo.

Video Petr K. - útěk z Egypta - Etienne Bláha, Ondřej Rybár
Video se připravuje ...

cinderella1 ( 12. listopadu 2013 21:16 )

Tvemu svagrovi zemrel dvacetilety syn? ...takze tvoji sestre? Nevzpominas ji tady vubec, jen sveho svagra a neci tchyni. Neboj se, ze tvuj svagr (a samozrejme ze i tvoje sestra) nema sveho syna stale ve svem srdci a ze si na nej kazdy den nevzpomene ...vzdyt to by ani neslo. To nejde vymazat z pameti, nejde na sve dite zapomenout. Vim o cem mluvim.

fazole10 ( 9. listopadu 2013 15:41 )

Moráváci jsou podle mne emočně mrtví. Mému švagrovi umřel dvacetiletý syn. Švagr pobrečel na pohřbu. Tchýně pobrečla na pohřbu. Můj manžel se koukal a nebrečel. Po pohřbu všichni zdrbli kdekoho, na Davida si ani nevzpoměli. A teď po dvou letech už o něm nikdo nemluví, jako by nikdy neexistoval. Jsou ze severní Moravy.

ceskav ( 9. listopadu 2013 11:57 )

A nevím co vlastně chcete od Petra K.Když by se nezajímal o to kdo zabil jeho manželku a dcerku je to špatně,když se o to zajímá,je to taky špatně,tak nevím co chcete???!!! Já bych taky chtěla vědět pravdu.

ceskav ( 9. listopadu 2013 11:54 )

Mě to připadá jako normální rozhovor,tento redaktor byl s Petrem K i přímo v Egyptě a pokud vím tak o něm řekl že je NEviný,a to přímo na kameru.Pokud si všimnete chytráci podaní ruky Petra K na fotce v Egyptě redaktorovi,tak vám každý chytrý a rozumný člověk řekne že je to upřimný podaní,takže i ten člověk je upřimný,nic neskrývá. Měli by jste si vy všichni o tom něco přečíst a pak tady plácat .

ceskav ( 9. listopadu 2013 11:50 )

Vy brečíte celé dny a noci

Zobrazit celou diskusi