Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Petr K. chce do Čech propašovat balíček. Pomůže mu české velvyslanectví?

Autor: et, lmk - 
15. října 2013
05:00

Petr K. (35), který je v Egyptě »vězněný« už více než dva měsíce, má prý přichystaný pro českou policii balíček! Co v něm je, odmítá prozradit. Jenže jak zásilku odeslat? Egyptská pošta by ho mohla ztratit! Pomůže Petrovi české velvyslanectví?

Po dvou měsících v egyptském vězení si Petr přeje poslat malý a lehký balíček, který je určený do rukou české policie. „Myslím, že to hodně pomůže v případu,“ vyjádřil se. „Doručíme si ho sami,“ doplnila ho sestra Lenka. Jenže do Egypta jí Petr zakázal přiletět, musí tak najít jinou cestu, jak záhadnou zásilku dostat do povolaných rukou.

Ambasáda to doručí

Petra každý den údajně kontaktuje konzulka. „Ta by pro balíček mohla přijet za určitých okolností. Musíme ale vědět, co v něm je,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. To ale Petr odmítá komukoliv říct. „Diplomatická pošta totiž není určená lidem mimo velvyslanectví,“ vysvětlila Grohová.

Rána vyšetřování

„Není v něm vzorek krve nebo tak. A nic, co by neprošlo letištní kontrolou,“ řekl Petr pro server idnes.cz. Jenže pokud by v něm byly důkazy k případu? „Nebudu takto spekulovat,“ odpověděla na otázku Grohová, jestli by ho velvyslanectví poslalo. Způsob odeslání Petrova balíčku je tedy stále záhadou.

Může způsob odeslání poškodit důkazy?

Kriminální expert Josef Doucha:  „Záleží, co je to za důkazy. Pokud by se jednalo o nějaký biologický materiál, ten se dá zničit jen vypráním nebo chemickým vyčištěním. Chápu snahu dostat důkazy k české policii. Práce té egyptské totiž vykazuje hodně pochybností.“

Bývalý kriminalista Miloslav Jedlička: „Určitě to nepošle poštou, taková zásilka by šla přes ministerstvo zahraničí. Znamená to, že oni s tím manipulovat umí a důkazy určitě nezničí."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jyoti ( 20. října 2013 20:42 )

Když by chtěl P.K. poslat tajemně balíček z Egypta do Čech, tak to nebude prezentovat přes media, nebo tisk. P.K. nikomu nedůvěřuje. Uvědomuje si P.K. vůbec, že ani jemu nikdo nemusí důvěřovat? V jeho živém popisu, posledního dne života Mon@ky a Kl@rky, je hrozně nesrovnalostí. Velvyslanectví nechce převzít balíček, když nemůže vidět jeho obsah. Určitě nebude riskovat pro někoho, kdo není sám důvěryhodný. Pak by totiž mohl P.K. napadnout je, že důkaz který poslal, byl zničen!

valesovavera ( 20. října 2013 16:53 )

Ale co s Petrem je ,ze uz se tak dlouho neozval Treba uz je doma.

valesovavera ( 20. října 2013 16:50 )

valesovavera ( 20. října 2013 16:48 )

k999 ( 16. října 2013 08:55 )

...na nebe je času dosti, my si hráli ku radosti. Zítra zas v zlém čase, přijdou verše zase.

Zobrazit celou diskusi