Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuk, já jsem štěně z popelnice!

Autor: Jaroslav Krčál - 
20. září 2008
05:00

Jen chvilku je na světě fenka Bessy, a už stačila poznat lidskou krutost, ale i starostlivost. Její příběh začal v popelnici ve Vysokém Mýtě...

Tam ji i se sourozenci před deseti dny vyhodil nějaký zlý a necitelný člověk.


Asi po dvou dnech trojici živořících štěňátek objevili mladíci, kteří je zanesli do blízkého zverimexu. Byla hladová a zubožená. Z tělíček jim lezli červi, protože jim mouchy do srsti nakladly vajíčka.

"Majitel zverimexu ví, že mám sama psy doma. Zavolal mi, jestli bych nevěděla, co s nimi. Nemohla jsem se na ubohá štěňata dívat, a tak jsem si je vzala domů," řekla o svém setkání se štěňátky Renata Horáčková z Chocně.

Dvě se již nepodařilo zachránit. Po několika hodinách zemřela. Jedna fenka měla však velkou vůli k životu a nejtěžší chvíle překonala. "Výhra bylo, když začala sát z lahvičky mléko. Navíc mi moc pomohli ve veterinární ambulanci. Když slyšeli příběh štěňátka, ošetřili ho zadarmo," popsala další osud Bessy Renata Horáčková.

Největší zásluhu na záchraně štěněte má však zřejmě ona sama. "Aby štěně přežilo, musí ho manželka krmit speciálním mlékem každé dvě hodiny - ve dne i v noci. Chodí však do práce, a tak se jí snaží pomoci celá rodina," řekl její manžel Josef Horáček.

Malého křížence labradora s huskym si jejich rodina zamilovala, a tak u nich už zůstane. Majitel zverimexu se rozhodl Bessy sponzorovat a dodat jí vše potřebné.