Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Učitelka si rodí vlastní školu?

Autor: Jiří Čada - 
20. září 2008
05:00

Zdenu Pavlasovou (36) už v porodnici znají dobře... Učitelka z Chotěboře se tu pomalu stává legendou. Proč? Na stejném oddělení odrodila všechny své děti.

Ne dvě nebo tři, Zdena jich má už osm! Před třemi dny se jí v havlíčkobrodské nemocnici narodil i Petřík. Doma ji čeká Pavel, Ondřej, František, Antonín, Václav, David a Zdenička... A taky manžel Pavel (40)!


"Na paní Zdenu jsme tady v nemocnici opravdu pyšní. Zvláště v době, kdy otěhotnět pro mnohé maminky není vůbec lehké. Naši porodníci se už na ni vždycky těší," uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo, s tím, že za věrnost čeká nyní zasloužilou maminku od nemocnice dárek. "Já mám zatím ještě co dohánět," prohlásila skromně paní Zdena. Moje sestra Ludmila tady totiž za měsíc odrodí již deváté dítě. U nás v rodině je to běžné, manželova sestřenice má také devět dětí," pochlubila se šťastná novopečená maminka.

Ta tvrdí, že všech osm potomků je chtěných a plánovaných. Jak to, ale bude pokračovat dál, zatím jen krčí rameny. "Pochopitelně nyní s každým dalším porodem už začínám mít trochu strach, aby všechno dobře dopadlo, abych se k nim vrátila ve zdraví domů. Pak ale uvidím někde nějakou maminku v jiném stavu a znovu mě to popadne," směje se paní Zdena.

Nyní už odmítá, že by chtěla celou třídu jen ze svých vlastních dětí. "Pozor, to by se mohlo dotknout těch nejstarších. Pavel už je na střední škole. Já jsem totiž učitelkou v mateřské škole," dodává. Manžel Pavel (40) má 'provoz' celé rodiny na krku. "Moc mně pomáhá, rekonstruujeme zároveň také dům," vysvětluje šťastná maminka. Trochu jí nyní zatrnulo, jak se jejich rodina bude dál přepravovat. "Máme Ford Tranzit, ale ten je jen pro devět a nás je už deset," přemýšlí...