Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Proces připravil matku o syna

Rodina
Rodina  (Autor: Foto Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
6. září 2008
05:00

Už rok a půl soud rozhoduje o dětech. Zdlouhavý proces u Okresního soudu v Ostravě připravil Kamilu Lukešovou (39) o syna.

Rozdělil i sourozence, kteří spolu vyrůstali šest let. Zoufalá matka podala u okresního soudu stížnost pro neustálé protahování jednání ohledně péče o děti.

Kamila Lukešová byla obětí domácího násilí, manžel ji zejména psychicky týral. První soudní stání ohledně dětí proběhlo už loni 19. března. Doposud není pravomocné. Nejtěžší je ale pro ni to, že soud nařídil, aby syn Daniel (14) zůstal u otce. Psycholožku k vypracování znaleckého posudku soudkyně určila až po půl roce. Na jeho základě se smí se synem stýkat pouze jednou za 14 dnů na šest hodin! Je pro syna údajně psychotraumatizující matkou. Pracuje přitom v sociální sféře, odkud má výborné hodnocení.

Nejvíce ji ovšem bolí fakt, že justice svým rozhodnutím rozbila sourozeneckou vazbu. Dcera Silvie (8) totiž zůstala u matky a s bráškou se už vůbec nevídá. Otec o svoji dceru prý žádný zájem nemá. "Svěřili mu syna a nikdo se nepozastavil nad tím, že se otec nechce s dcerou stýkat," dodává nakonec Kamila Lukešová.

(Soud mu zrušil otcovství, ale alimenty platí dál! Čtěte zde!)