Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Luboš (†64) zachraňoval životy přes 30 let: Kolegové mu do nebe poslali dojemný vzkaz!

Autor: pma - 
16. dubna 2024
11:08

Po krátké a těžké nemoci zemřel před pár dny čtyřiašedesátiletý záchranář Luboš S. Ten u Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje sloužil úctyhodných 30 let, než před 4 lety kvůli zdravotním důvodům odešel. Zpráva o Lubošově smrti zdrtila bývalé kolegy, se kterými byl bývalý záchranář i po svém odchodu v přátelském kontaktu. 

„Byl jedním ze zakládajících členů samostatné záchranné služby v okrese Rokycany v roce 1994. S dalšími podobně nadšenými kolegy pomáhal budovat výjezdovou základnu, která je pro mnohé druhým domovem dodnes,“ popsali zásluhy zesnulého Luboše S. bývalý kolegové. 

Během své více než třicetileté kariéry působil jako vedoucí řidič v oblasti Rokycan. Jen těžko by se odhadovalo, kolik lidských životů Luboš při své práci dokázal zachránit. „Víme, že vždy, za jakéhokoliv počasí a jakoukoliv dobu, usedl za volat, nastartoval sanitku a vyrazil pomáhat druhým v boji se zubatou,“ zavzpomínali záchranáři. 

Na konci roku 2020 Luboš kvůli zdravotním komplikacím své působení u záchranky ukončil, s kolegy ale v kontaktu zůstal. Za dlouhé roky se z mnohých stali přátelé, a tak společně chodívali na fotbal, kávu či návštěvy. 

Bohužel 9. dubna letošního roku Lubošovo srdce náhle po těžké a krátké nemoci dotlouklo. „Studno, Lubo, Sparťane . V našich srdcích budeš navždy naším parťákem!! A až se tam nahoře všichni jednou zase sejdeme, tak se znovu zasmějeme všemu, co jsme tady společně prožili. Prozatím nám tam drž místa. Děkujeme za vše. Tvoji kolegové ze záchranky,“ vzkázali Lubošovi do nebe zarmoucení kolegové. 

Video  „Typický vánoční výjezd není kost v krku,“ říká známý záchranář. K jakým případům vyjíždějí nejčastěji?  - Bára Holá, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi