Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vánoční show se změnila v tragédii: Děda Mráz spadl z výšky 73 metrů vstříc smrti!

Autor: štt - 
22. prosince 2023
17:22

Zkušený horolezec chtěl svým spoluobčanům zprostředkovat ojedinělý zážitek. Ve speciálním převleku a za před zraky všech přítomných byl připravený slanit se z výškové budovy. Vánoční kratochvíle se však během jediné vteřiny změnila v hrůzostrašnou podívanou. Muž totiž spadl z výšky 73 metrů vstříc své smrti.

Na tuto chvíli mnozí obyvatelé ruské metropole Čeljabinsk do smrti nezapomenou. Zhruba pětadvacetiletý muž, jehož jméno nebylo dosud zveřejněno, byl pozván, aby ozvláštnil čekání na příchod Dědy Mráze, který, podobně jako u nás Ježíšek, rozdává na Východě dětem dárky.

Zkušený horolezec zamával na přihlížející diváky z čtyřiadvacátého patra výškové budovy a přelezl římsu. Avšak ihned poté, co se jí pustil, začal padat volný pádem. Nedopadl přímo na zem, ale na zasněženou střechu přízemní haly. Dle deníku The Sun si při uvazování spletl lana.

Incidentu přihlížely desítky diváků, mezi nimiž byla i kaskadérova žena a jejich dítě. Všichni zůstali v šoku a prvních pár minut nedokázali uvěřit tomu, co se právě stalo. Až po chvíli všem došlo, čeho byli právě svědky. Mnozí si tragédii natočili na mobilní telefon.

Ruská média kontaktovala majitele domu, který akci pořádal. Ten vyjádřil svou soustrast s pozůstalými a uvedl, že hodlá naplno spolupracovat s policií. Incident je fází vyšetřování a nejsou známy žádné bližší informace. Muž byl na místě prohlášen za mrtvého.

Video  Československé dobývání Everestu: Fenomenální úspěch i tragédie  - Videohub
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 23. prosince 2023 07:02 )

Milý Blesku, prosíme, bylo by možné NEPSAT NEGATIVNÍ INFORMACE! Svátky pouze s radostnými!🎄🕊️❄️☃️🎆

krapotkin ( 22. prosince 2023 19:46 )

Spadl proto, že to byl Děda Mráz (přežitek rudých časů). Kdyby to byl Ježíšek, tak se mu to nestalo.

Zobrazit celou diskusi