Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragické osudy primabalerín: Isadoru pronásledovala smrt na každém kroku a nakonec ji zabila jízda v kabrioletu

  • Autor: mc - 
    22. 12. 2022
    05:00

    Primabaleríny jsou ztělesněním éterické krásy, houževnatosti a disciplíny. S tím se ale pojí léta odříkání a tvrdého života, kvůli pár letům ve světle reflektorů. Například Heidi Guentherová prakticky umřela hlady. V pouhých dvaadvaceti letech! Ještě mladší byla Emma Livryová, která podlehla sepsi z ran, které utrpěla, když vzplála plamenem během představení. Asi nic se ale nevyrovná smutnému životu Isadory Duncanové, která proslula jedinečným tanečním stylem. Smrt ale jako by ji provázela na každém krůčku.

  • 1.Heidi Guentherová

    Vzhled hraje v životě baletek velkou roli, zejména jejich váha je nesmírně důležitá. Má to své logické důvody, ale všeho s mírou. Hladovění a anorexii ale nedokáže ospravedlnit nic. Heidi Guentherová na tuhle posedlost doplatila životem. Mladičká a velmi nadějná balerína ze Spojených států hubla tak dlouho, až to její srdce vzdalo. Dostala infarkt přímo před celou svou rodinou na výletě do Disneylandu. Více se dozvíte ve videu.

    Video  Umírající labutě: Osudové tragédie tří krásných tanečnic  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.Isadora Duncanová

    Za úspěšnou kariéru a věhlas po celém světě zaplatila Isadora Duncanová životem plným tragických zvratů. Platila za přelomovou primabalerínu s osobitým tanečním stylem. Celý svět včetně Československa ji a její výrazový tanec miloval. Co to ale bylo platné, když ji pronásledovala smrt, kam se hnula. Zemřely jí všechny tři děti, milovaný partner a ji samotnou nakonec zabila jízda v kabrioletu. Detaily najdete na videu.

    Video  Umírající labutě: Osudové tragédie tří krásných tanečnic  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 3.Emma Livryová

    Byla jednou z posledních primabalerín éry romantického klasického baletu. Její život byla ale ukončen předčasně už v jejích 20 letech, když při zkoušce chytila plamenem její vysoce hořlavá róba. Emma Livryová utrpěla velice vážné popáleniny, jako zázrakem ale přežila a dokonce se snažila vrátit na jeviště. Nakonec ji zabila sepse z nedoléčených ran. Celý příběh si pusťte na videu.

    Video  Umírající labutě: Osudové tragédie tří krásných tanečnic  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 4.Galerie

Zobrazit celou diskusi