Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tragické osudy vědkyň: Hedy Lamarrová vynalezla wifi, každý ji zná ale jen jako hvězdu českého erotického trháku

  • Autor: mc - 
    12. 11. 2022
    05:00

    Ženy ve vědě to nikdy neměly lehké, dlouhá léta nemohly ani studovat, natož aby se jejich nápady braly vážně. Průlomem byl přínos Marie Curie-Skłodowské, která stála za několika důležitými objevy své doby. Byla to ale její milovaná věda, která ji nakonec zabila. Hedy Lamarrová pro změnu budou lidé víc znát jako sexy herečku, která se ukázala jako vůbec první nahá ve filmu. Že stála za vynálezem, který nám umožňuje využívat wifi, už ale ví jen málokdo. Rosalind Franklinová přinesla neocenitelný přínos vědě v chápání DNA. Tak dalece neocenitelný, že se uznání nedožila...

  • 1.Hedy Lamarrová

    Hedy Lamarrová bude navždy známá jako jedna z nejkrásnějších hereček stříbrného plátna. Její život byl ale mnohem víc než jen práce pro film; byla velmi nadanou vynálezkyní, jejíž projekty položily základy moderním technologiím včetně bluetoothu a wifi. Osud k ní však nebyl laskavý: šestkrát se rozvedla a těžce snášela stárnutí a chřadnutí své krásy. Nakonec zemřela v ústraní, opuštěná a zapomenutá. V jakém českém erotickém snímku se ukázala nahá, se dozvíte ve videu.

    Video  Tragické osudy vědkyň  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.Rosalind Franklinová

    Rosalind Franklinová se sice narodila už do doby, kdy ženy běžně studovaly a pracovaly ve vědeckých laboratořích, přesto ji ale její kolegové sprostě okradli o neuvěřitelný objev, který po její brzké smrti prezentovali jako vlastní. Mladičké biofyzičce unikla Nobelova cena jen o fous. Vinu na tom ale kromě dvou nekolegiálních vědců měla i tragická nemoc, kterou jí podle všeho přinesla právě její největší vášeň. Více se uvidíte na videu.

    Video  Tragické osudy vědkyň  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 3.Marie Curie-Skłodowská

    Marie Curie-Skłodowská – jméno, které znají i žáci základních škol, patrně nejznámější vědkyně. A také žena, kterou osud i přes její nepopiratelné úspěchy a přínosy lidstvu několikrát srazil na kolena. Smrt blízkých, chudoba, fakt, že je „jenom“ žena, a pak také závistiví kolegové a nepřející veřejnost. Ačkoliv byla Marie mimořádně chytrá a nadaná fyzička, matematička a chemička, lidé neustále zpochybňovali ji i její objevy. Její celý příběh si pusťte na videu.

    Video  Tragické osudy vědkyň  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 4.Galerie

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krtek. ( 12. listopadu 2022 12:40 )

Lamarr wifi nevynalezla, šlo o automatickou změnu kmitočtu nosné vlny při rušení spojení dvou či více radiostanic.

Zobrazit celou diskusi