Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragické osudy kosmonautek: Lisa se ve vesmíru zbláznila?! Opustila manžela a pokusila se unést milenku svého přítele

  • Autor: mc - 
    3. 12. 2022
    14:51

    Vesmír člověka vždy fascinoval. Když jsme si před pár desítkami let podmanili technologie, které nám umožnily vycestovat dál než do nebes, začala nová éra - éra kosmonautiky. A v té nechyběly ani ženy. Příběhy těchto tří jsou ale víc než tragické. Amatérská nadšenkyně a učitelka se do vesmíru dostala vlastně náhodou. Domů se ale po neuvěřitelném neštěstí nikdy nevrátila. Jiná kosmonautka měla větší štěstí - výlet do vesmíru přežila, poznamenal ale její psychické zdraví a ona po šíleném incidentu skončila ve vězení.

  • 1.Kalpana Chawlaová

    První Indkou ve vesmíru byla Kalpana Chawlaová, která stanula jako letová specialistka na palubě raketoplánu Columbia hned několikrát - ve vesmíru strávila celkem 31 dní! Včetně svého posledního letu v roce 2003. Columbia se při přistávacím manévru doslova rozpadla, nikdo z posádky nepřežil. Kvůli poškození tepelné ochranu křídla se dovnitř dostala plazma, která způsobila tragickou nehodu. Do přistání zbývalo pouhých 16 minut. Detaily najdete na videu.

    Video  Učitelka, která přepsala dějiny kosmonautiky. Tři těžké osudy žen, které se dotýkaly hvězd  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.Lisa Nowaková

    Ne každý smutný osud kosmonautů se týká smrti ve vesmírném prostoru. Důkazem toho je Lisa Nowaková, americká vojačka a astronautka NASA, jejíž příběh dostal tragický spád až na domovské planetě kvůli něčemu tak přízemnímu jako byl milostný románek s kolegou. O to větší skandál to ovšem byl - zvláště proto, že se Lisa doslova zbláznila a napadla a pokusila se unést novou partnerku svého milence. Více se dozvíte z videa.

    Video  Učitelka, která přepsala dějiny kosmonautiky. Tři těžké osudy žen, které se dotýkaly hvězd  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 3.Christa McAuliffová

    Měl to být milník pro kosmické lety - první civilistka ve vesmíru! Byla jí učitelka Christa McAuliffová, která jako specialistka pro užitečná zatížení stanula na palubě raketoplánu Challenger. Podívat se do vesmíru byl její celoživotní sen. Ten se jí ale nikdy nesplnil. Spolu se zbylou posádkou zemřela pouhých několik vteřin po startu. Raketoplánu selhalo těsnění jedné z pomocných raket a došlo k ničivé explozi. Raketoplán se doslova rozpadl ve vzduchu. Podle mnohých se jedná o jednu z nejtragičtějších události 20. století. Celý příběh si pusťte na videu.

    Video  Učitelka, která přepsala dějiny kosmonautiky. Tři těžké osudy žen, které se dotýkaly hvězd  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 4.Galerie

krapotkin ( 9. prosince 2022 12:20 )

Asi, chudák, nikdy neviděla pohromadě tolik zelenejch mužíčků, a přitom by jí stačil kratší trénink se slivovicí.

Zobrazit celou diskusi