Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pastora už chtěli „rozebrat“ na orgány, když zjistili, že žije! Reagoval na video svých dětí

Autor: štt - 
7. září 2022
10:10

Pastor ze Severní Karolíny, kterého lékaři prohlásili za mozkově mrtvého, začal projevovat známky života poté, co mu ukázali videa jeho dětí. Stalo se tak jen několik minut předtím, než mu měli odebrat orgány.

Sedmatřicetiletý Ryan Marlow trpěl listeriózou – infekcí způsobenou stejnojmennými bakteriemi – a strávil dva týdny v místní nemocnici. Dle Daily Mail jej lékaři 27. srpna prohlásili za klinicky mrtvého. Manželce Megan řekli, že nemoc způsobila otok mozku a že utrpěl „neurologickou smrt“.

Marlow se v minulosti nechal zapsat na seznam dárců orgánů. Doktoři ho proto udržovali na přístrojích, aby jeho zdravé části poskytli čekatelům. O tři dny později se rodina vydala do nemocnice, aby se s ním naposled rozloučila.

Když však Megan dorazila do nemocnice, nemohla uvěřit svým očím. Ryanovy nohy se lehce pohybovaly, když mu ukázali videa s jeho dětmi.

Žena ihned zalarmovala lékaře a donutila je, aby jejího manžela znovu prozkoumali. Následné CT vyšetření ukázalo známky mozkové aktivity. „Okamžitě všechno zastavte!“ křičela dle vlastních slov Megan na tým, který už chtěl muže odvézt na sál.

Přestože utrpěl traumatické poranění mozkového kmene, věří Marlowová věří, že je stále naživu. „Není mrtvý, přátelé, jeho mozek není mrtvý. Bůh ho tu drží,“ napsala na svůj facebookový profil.

Dle ní nadále vykazuje povzbudivé známky života, včetně zvýšení srdečního tepu a občasných pohybů. V současné době se jej rodina přes nastalé komplikace snaží převést do jiné nemocnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi