Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britka (27) za týden vydělá, co průměrný Čech za měsíc: Dva týdny dře a pak si užívá v letoviscích po celém světě

Autor: štt - 
23. července 2022
20:51

Mladá žena vysvětlila, jak si na cestách po Austrálii vydělává neuvěřitelnou sumu peněz. Megan Meekeová vždy dva týdny tvrdě maká a týden si jen užívá. Její pracovní pozice se nazývá tajemnou anglickou zkratkou FIFO.

Sedmadvacetiletá Britka Megan Meekeová pobírá zhruba 75 000 korun za dva týdny práce. Její pozice se nazývá zkratkou „FIFO“ od „Fly In Fly Out“ (v překladu zhruba „Přiletět a zas odletět“). Pracuje totiž v odlehlé části Západní Austrálie, kde se kromě domorodého obyvatelstva nachází i četná ložiska nerostných surovin.

Její výplata ale odpovídá dřině, kterou musí vykonat. Pracuje 14 hodin denně po dobu dvou týdnů, aby pak zbytek měsíce odpočívala. Bývalá letuška většinu volného času tráví na cestách a fotkami se chlubí na svém Instagramu.

„FIFO můžu jen doporučit, zejména pokud jste mladí a chcete cestovat,“ nemůže si Megan svůj životní styl vynachválit. „Dva týdny tvrdě pracujete, ale pak máte týden volna a můžete odletět pryč nebo prozkoumat Austrálii,“ vysvětluje žena. Dále dodává, že náklady na jídlo a ubytování platí zaměstnavatel. Práce v těžebním sektoru patří k nejlépe placeným běžným pracím v zemi.

krtek. ( 28. července 2022 09:06 )

podle těch fotek se patrně stará o pánské osazenstvo v těch odlehlých těžebních oblastech, to pak chápu že to má tvrdé..

jonn ( 24. července 2022 06:30 )

Co tam přesně dělá ? To dva týdny *** .

trintin ( 23. července 2022 21:38 )

Konečně někdo, kdo může jen tak zaplatit britskému kočičímu chemikovi léčbu popálenin.

Zobrazit celou diskusi