Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sestřička (22) trpí extrémní lupénkou: Leopardí skvrny vypadají jako popáleniny

Autor: rc - 
5. července 2022
17:49

Že i nedokonalost může být krásná, se snaží na sociálních sítích ukázat Ashling Armstrongová (22). Rodačka z irského Belfastu si v lednu letošního roku všimla flíčků na své pleti. Domnívala se, že je to akné, ovšem flíčky se pomalu začínaly rozšiřovat. Leopardí skvrny nyní pokrývají celé její tělo!

Zdravotní sestřička Ashling Armstrongová měla pleť bez poskvrnky. Ovšem v lednu se jí zničehonic na hrudi udělal flíček. Dvaadvacetiletá žena netušila, o co jde, myslela si, že je to pouze akné a tak to nechala být. Ovšem během pouhého týdne se červené skvrnky začaly rozlévat po celém jejím těle.

Zašla proto za odborníkem, který jí diagnostikoval gutátní lupénku, která se objevuje hlavně u dětí a mladistvých. Suché, silně červené skvrnky se objevují v kapkovitých tvarech. S rudými ložisky na své pokožce se Ashling špatně vyrovnávala.

Milovnice fitness se proto snažila flíčky všemožné zakrývat. Nesnášela pohledy cizích lidí. Jenže postupem času se smířila s tím, že vypadá „jinak“ a rozhodla se, že svou nemoc nebude už dál schovávat. „Každý den na mě lidé civí. Upřímně už se o to nestarám,“ uvedla pro britský deník Daily Mail.

„Občas když vidím skupinu lidí, kteří jsou proti mně, skloním hlavu, ale všemožně se snažím, abych ji udržela vzpřímenou. Jednou jsem si říkala, když jsem se vracela z posilovny a měla jsem kraťasy, že to skutečně vypadá jako spáleniny. Takže chápu, že lidé zírají a pravděpodobně si myslím: Proboha, co se jí stalo? Je popálená nebo co?“ dodala Ashling s tím, že se rozhodla přes sociální síti šířit osvětu o lupénce a získává zpětně pozitivní komentáře.

Lupénka se jí výrazně zlepšila, i když má stále patrné flíčky na těle. Ashling to popisuje jako šupinky. „Vypadá to jako leopardí vzor. Jsem docela jedinečná, že? Vyčnívám z davu. Už mi lidé psali, že to vypadá jako umění. Vlastně mě to skoro rozplakalo, bylo to úžasné a myslela jsem si, že je to tak hezké,“ uzavřela Ashling, které nakonec lupénka i zvedla sebevědomí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bullshit ( 5. července 2022 21:09 )

Zdravím, kdyby někdo něco na lupénku vymyslel tak je to na Nobelovku. Je to svi.n.stvo na které zatím není spolehlivý lék. Některé typy i svědí a dokonce jsou typy se kterými se nesmí na slunce. Chudák holka, naštěstí to není nakažlivé.

Zobrazit celou diskusi