Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svého syna rodiče neviděli tři roky: Autistického hocha našli policisté přes tisíc kilometrů daleko!

Autor: rix - 
17. dubna 2022
13:07

Jakoby se stal zázrak. Autistický hoch Connerjack Oswalt z Kalifornie se vytratil neznámo kam v roce 2019, když mu bylo pouhých šestnáct let. Po třech letech, kdy už jeho rodina ztratila veškeré naděje, se ho kriminalistům podařilo najít před obchodem v Park City vzdáleném 1190 kilometrů. S detektivy nekomunikoval, ale těm se podařilo ho přesto identifikovat.

Když strážníci Oswalta oslovili, nebyl schopen jediného slova. Byl studený a jen se třásl. Policisté ho vzali do svého vozu, kde se jim ho podařilo identifikovat, když souhlasil se skenem otisků prstů. Úřady poté pokračovaly ve vyšetřování a našly jeho profil v databázi Národního centra pro pohřešované a zneužívané děti. 

Maminka Suzanne byla štěstím bez sebe. „Hledali jsme po celé Kalifornii. Jsme vděční, že máme našeho syna zpět, to je pro nás nejdůležitější,“ svěřila se. Jeho nevlastní tatínek Gerald Flint je v šoku. „Jsem z toho pořád vedle. Během posledních dvou let jsme měli spoustu falešných nadějí,“ přiznal. 

Samotné setkání bylo podle šerifa Justina Martineze velmi dojemné. „V místnosti nezůstalo oko suché. Také ho neviděli tři roky od doby, kdy mu bylo šestnáct. Teď už je mu devatenáct,“ vysvětlil Martinez podle deníku Daily Mail

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi