Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podvodný milionář z Tinderu řádil i v Praze: V metropoli si chtěl nechat přeoperovat obličej

Autor: pma - 
10. února 2022
18:38

Seznamovací aplikaci Tinder po celém světě používají miliony lidí. Jedním z nich byl před časem i Izraelec Shimon Yehuda Hayut (31), který se přejmenoval na Simona Levieva. Ten dokázal desítkám žen nejen zlomit srdce, ale i pěkně vyluxovat peněženku.  Ze svých „vyvolených“  dokázal vylákat přes 200 milionů korun. Na Simonovo řádění upozorňuje nový dokument Podvodník z Tinderu na Netflixu, který láme rekordy sledovanosti. Podvodník se dokonce ukrýval i Praze!

Izraelec Shimon Yehuda Hayut mohl být běžným mužem, který k randění využívá seznamovací aplikaci Tinder. Rozhodl se však vzít osud do vlastních rukou a na seznamování s cizími ženami vydělat milióny. Jak se to Izraelci, falešným jménem Simon Leviev (31), povedlo? Na to odpovídá nový dokument Podvodník z Tinderu z dílny Netflixu, který vyšel minulou středu.

Luxus a bohatství na ženy zabírají

V roce 2018 si muž založil profil na seznamovací aplikaci s novým jménem Simon Leviev. Tam se lživě označil jako syn miliardáře Lva Levieva a chlubil se životem plným luxusu a bohatství. To samozřejmě na spousty žen zabralo a začaly si se Simonem psát. To ovšem ještě netušily, do jakých spletí lží se manipulátorem a podvodníkem nechávají vtáhnout.

Když si v ženách vybudoval Simon silnou důvěru, začal z nich pomocí promyšlených lží tahat peníze. Začalo to fotkami jeho bodyguarda od krve se zprávami, že jde Simonovi o život a že potřebuje peníze. Vyděšené ženu mu částku samozřejmě poslaly. Později chtěl zase zapůjčit od přítelkyně Cecílie, která v dokumentu vystupuje, platební kartu. „Přišlo mi to tehdy jako samozřejmost, byla jsem jeho přítelkyně,“ vysvětluje jedna z žen, která mu naletěla v dokumentu.

Dluhy nikdy nesplatil

Z žen dokázal postupně za měsíce na Tinderu vytáhnout přes 200 milionů korun, které samozřejmě nikdy nesplatil. Není tak divu, že se Cecílie (jedna z jeho tehdejších přítelkyň) rozhodla kontaktovat média, aby jí pomohli vystopovat muže, který ji obral o životní úspory. O podvodníka se velmi brzy začala zajímat i policie a v sedmi zemích světa po něm bylo vyhlášeno i pátrání Interpolu.

V tu dobu se Simon ukrýval v Česku. V Praze chtěl tajně podstoupit několik plastických operací, aby ho případně policie nepoznala. „Zastavili jsme před klinikou jednoho plastického chirurga v Praze a já jsem si řekla, co tam budeme dělat? Chtěl jít na plastiku nosu, lícních kostí, rtů a brady. Ten plastický chirurg řekl, že ho operovat nebude, protože to chtějí jenom zločinci. Málem jsem vyprskla, protože jsem mu chtěla říct – ale on je zločinec!“ vypráví v dokumentu jedna z přítelkyň Ayleen Charlotte.

Dnes je znovu na svobodě 

Po neuskutečněném zákroku se Simovi podařilo znovu utéct, tentokrát do Athén. Tam ho ovšem policie dopadla a byl odsouzen na rok a čtvrt za zločiny, které napáchal v Izraeli. Jenže po 5 měsících se dostal na svobodu. Od shánění rychlých peněz si ale pokoj nedal a hned po příchodu z věznice si založil webové stránky nabízející obchodní poradenství. Aktuálně by měl podvodník žít v Izraeli s úspěšnou modelkou Kate Konlin a za peníze, které za svůj život z žen vylákal, si žije na vysoké noze.

 

XLADI ( 11. února 2022 03:24 )

Ten dokument je dobrý. Když se to vidí během hodiny jak to probíhalo, jeden by si řekl jak mohly nalétnout. Takový kecy . I když taky znám jednu co se nechala obrat o 300000. Sice se seznámili v baru ale to samé. Trousil prachy zval ji na dovolené a pak jednoho dne potřeboval rychlou půjčku. Zaručil se dokonce pouemkem u kterého se nakonec ukázalo že mu ani nepatří . Vrátil asi 10000. Všichni zámí včetně mě jí varovali ale ne. Půjčila mu ještě na rozjetí byznysu který byl tak super že nemohla říct aby si někdo další taky nepřilepšil. A pak už nevrátil nic, možná občas 500 ale 5o šli hned do hospody ,de si to prožral. Samozřejmě byly pokisy dál tahat prachy ale už nic nedala. Ale pořád se s ním tahá. A věří že zdědí miliony . Já ji říkám že je to socka která nikdy nebude mít prachy který nevytahá z nanynek jako ona. Vloni jsem ho viděl a kolo byste si o něj neopřeli. Takovej hnusák že mu není rovno a ona na něj koukala jak na svatej obrázek i ,dyž ji přede všemi shazoval.

viho ( 10. února 2022 23:18 )

Skutečně bohatého člověka lze poznat snadno. Na sociálních sítích se svým bohatstvím nechlubí, protože se logicky bojí, že si ho tam někdo zlý vyhlédne... Proto mnoho z nich ani sociální sítě nemá a mnohdy ani ne chytrý telefon, protože se bojí sledování... Ti šoumeni ze sociálních sítí mají většinu věcí buď půjčenou nebo ukradenou, jako třeba tento Žid

Zobrazit celou diskusi