Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nosorožec Seha plakal, když mu pytláci krutě uřezali roh. Po záchraně se ale vrátí do divočiny!

Autor: pma - 
25. ledna 2022
12:53

Pytláci v Africe řádí dál a berou zvířatům to, co jim příroda nadělila. Často za cenu jejich životů. Před šesti lety zmrzačili nosorožce Sehu, když mu uřízli jeho majestátní roh. Naštěstí ale přežil a po pár dnech ho našli policisté. Zvíře plakalo a emotivní snímek byl díky internetu vidět po celém světě. Seha podstoupil přes 30 operací a je již téměř v pořádku. Může se tak znovu po více než šesti letech vrátit do divočiny a ochutnat svobodu.

Svoboda a volnost divoké přírody teď konečně čeká na nosorožce Sehu z Afriky. Před šesti lety ho napadla skupina pytláků a uřízla mu jeho roh. Nebohé a více než dvě tuny vážící zvíře našli policisté v zuboženém stavu pár dní po incidentu. Nosorožec dokonce plakal.

Emotivní fotografie se stala v minulém roce virální na sociálních sítích a znovu otevřela diskuzi o pytláctví v Africe. Britský herec Ricky Gervais sdílel fotku s tweetem: „Naprosto zničující. Chce se mi brečet a hrozně bych chtěl zmlátit toho, kdo to udělal,“ napsal.

Nechali by ho umírat v hrozných bolestech

Nosorožce Sehu zachránil veterinář Johan Marais, který založil organizaci Saving the Survivors , která se stará o zvířata, která se stala obětí podobných drastický zážitků. „Pytláci mu uřezali de facto část jeho lebky. Nechali ho tam několik dní v hrozných bolestech, nestál jim ani za to, aby ho zastřelili a dále ho netrápili,“ popisuje pro britský deník Metro veterinář.

Podstoupil přes 30 operací

Naštěstí se Sehua podařilo v rezervaci Marataba Game Reserve v Jižní Africe dát do pořádku. Zvíře absolvovalo přes 30 operací a díky víc než třístovce dárců mohli dobrovolníci platit drahé náklady na uzdravení Sehy.

Vše se naštěstí povedlo a nosorožec se tak může po šesti letech vrátit znovu do volné přírody a svého přirozeného prostředí.

Video  Trvalo to dlouho, ale nosorožec je konečně v pořádku.  - Youtube.com/Saving the Survivors
Video se připravuje ...

Fafejta ( 25. ledna 2022 14:25 )

Takového pytláka je škoda zastřelit, lepší střelit do obou kolenou a nechat svému osudu v divočině.

Uživatel_5389165 ( 25. ledna 2022 13:49 )

Na tuhle zrůdnost se dá říci jen jedno,každého pytláka bez milosti na místě zastřelit a věřím tomu, že to jediné zabere !!!

wilddog ( 25. ledna 2022 13:49 )

Zrůdy

Zobrazit celou diskusi