Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pejsek strávil hodiny na otevřeném moři: Záchranáři ho našli úplně vyčerpaného

Autor: rc - 
20. července 2021
19:28

Několik hodin bojoval o život na otevřeném moři pejsek Ollie. Anglický špingršpaněl v sobotu krátce po osmé ráno šel do moře, ale na břeh se už nevrátil. Po pejskovi začala pátrat pobřežní hlídka. Ovšem ta ho nemohla najít.

Pátrání po čtyřnohém mazlíčkovi Olliem se rozjelo v sobotu kolem osmé hodiny ranní u britského Porthcawl. Anglický špingršpaněl  podle informací The Independent byl na procházce se svým páníčkem, když šel do moře a nevrátil se na pobřeží. Po ztraceném pejskovi začala pátrat pobřežní hlídka. Pátrání trvalo hodinu, ale Ollieho nenašli. Záchranné čluny se proto vrátily na stanici. Podle informací britského deníku Daily Star si záchranáři mysleli, že se pes vrátil na pobřeží sám.

Nicméně krátce před polednem začali pátrat znovu. Pejska spatřil kajakář, který upozornil záchranáře a tak tentokrát výjezd dopadl šťastně. Ollie byl nalezen téměř pět kilometrů od místa, kde byl viděn majitelem naposledy. „Tohle je moment, kdy byl Ollie anglický špringršpaněl zachráněn v sobotu dobrovolnou posádkou Porthcawl RNLI z útesů v Southerdownu poté, co byl tři hodiny ztracen v moři,“ napsali záchranáři na sociální síti Facebook. Podle mluvčího záchranářů byl Ollie vyčerpaný, ale šťastný, že ho zachránili. „Rychle jsme jeli k místu a byli jsme potěšení, když jsme zjistili, že je Ollie v bezpečí,“ uvedl. „Je neuvěřitelné, že Ollie strávil na moři přes tři hodiny. Vypadal velmi rád, že nás vidí a užíval si jízdu na záchranném člunu zpět do Porthcawlu,“ dodal.

VIDEO: Dojemný příběh Bobbieho, který urazil 4 000 km za svou rodinu  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi