Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kosmetičce nádor zdeformoval nos: Lidé ji nazývají Pinocchiem či Fionou!

Autor: rc - 
18. května 2021
10:46

Brazilská kosmetička Laudiane Fernandesová se den co den musí vyrovnat s šokujícími pohledy a nevybíravými nadávkami od cizích lidí. Dvaačtyřicetiletá žena kvůli nádoru musela podstoupit operaci nosu. Zákrok však dopadl katastrofálně. Laudiane dostala infekci a utrpěla deformaci, kvůli níž je označovaná za Pinocchia či Fionu!

Rodačka z brazilského města Alagoas od raného dětství trpěla krvácením z nosu. Krvácení se natolik zhoršovalo, že zničehonic seděla v kaluži krve a nakonec jednoho dne skončila na pohotovosti. „Když jsem dorazila, lékaři netušili, co se mnou je,“ uvedla pro britský deník Daily Mail. Dalších několik let netušila, co se děje, až v šestnácti letech jí byl diagnostikován hemangiom, což je nádor krevních cév, jež se tvoří na povrchu kůže nebo pod ní.

„Jak se mé krvácení z nosu zhoršovalo až do bodu, kdy mi tekla krev téměř každý den, jsem strávila většinu času v nemocnici, kde mě sledovali,“ popsala své dětství. Nádor je sice nezhoubný, ovšem přesto Laudiane podstoupila celkem osm operací, a to včetně operace nosu, která dopadla katastrofálně. Hemangiom byl z jejího nosu vyňat, ovšem po operaci dostala infekci a nos se jí částečně propadl. Vrátila se proto na operační sál a lékaři z její tváře vyňali část kůže, kterou přemístili na její nos. Laudiane se lépe dýchalo, ovšem její výraz ve tváři byl naprosto změněn.

Po pěti hodinách byla operace hotová, a ačkoliv jsem byla šťastná, že je můj nos konečně celý, byla jsem zároveň smutná ze svého vzhledu a ze všech jizev, které mi zůstaly,“ uvedla pro britský deník Daily Mail. Po třech měsících byla znovu v nemocnici, kde byla neustále pod dohledem, zdali se tkáň ujala.

Po návratu do školy, na niž se těšila, však znovu procházela peklem. „Začala jsem slýchat komentáře jako: Jak se máš Pinocchio? A ,vypadá jako mimozemšťan s tím nosem',“ popsala Laudiane, která se cítila bezradná. „Někdy mi lidé píší komentáře, v nichž jsou sprostí a krutí, například: ,Vypadáš jako Fiona ze Shreka',“ uvádí s tím, že si s tím ale nedělá hlavu, protože život je drahocenný.

VIDEO: Profesor Smetana: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi