Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hitlerův poklad nalezen? Pod palácem ve Slezsku prý leží nacistické zlato za 15 miliard

Autor: rc - 
6. května 2021
10:49

Polští lovci pokladů věří, že učinili obrovský objev. Hodlají kopat pod palácem ve vesnici Minkowskie. Před desítkami let příslušníci SS honosnou budovu využívali jako nevěstinec. Pod palácem z 18. století se podle lovců pokladů skrývá nacistické zlato a další cennosti Třetí říše v hodnotě kolem 15 miliard korun!

Palác z 18. století ležící u polské vesnice Minkowskie má podle polských lovců pokladů ukrývat obrovský poklad. Badatelé jsou přesvědčeni, že právě tam nacistický pohlavár Heinrich Himmler ukryl na konci druhé světové války zlato. Až deset tun zlata měl údajně ukrást proto, že po skončení války chtěl založit Čtvrtou říši.

Podle informací deníku Daily Mail bylo zlato ukradeno z policejního ředitelství ve Vratislavi. Kromě zlata má nacistický poklad zahrnovat šperky a další cennosti ze soukromých sbírek bohatých Němců, kteří v polském regionu dali do úschovy příslušníkům SS, aby je zachránili před postupující Rudou armádou.

Palác Minkowskie, který za války sloužil jako nevěstinec pro příslušníky SS, byl postaven pruským generálem Friedrichem Wilhelmem von Seydlitzem. Po válce byl pod správou Rudé armády a později polské armády. Polohu ukrytého pokladu podle informací britského deníku The Sun určili lovci pokladů z neziskové organizace Slezský most.

Údajěn se dostali k dokumentům a mapám potomků příslušníků SS, kteří patřili k staré zednářské lóži Quendlinburg, jež je stará tisíc let. Lóže byla založena německým králem Jindřichem Fowlerem a nacistický vůdce Himmler jí byl fascinován. Mnoho členů lóže získalo vysoké posty v nacistických institucích.

V jednom z deníků, který měl patřit vysoce postavenému důstojníkovi SS, který v něm vystupuje pod pseudonymem Michaelis, je uvedeno, že v jednom z paláců v regionu je ukryto 28 tun zlata. Mezi dokumenty je i dopis důstojníka jménem Stein, který píše jedné dívce, jež byla zaměstnaná v paláci v Minkowskie.

Dvojice se později měla stát milenci. „Drahá Inge, s boží vůlí splním svůj úkol. Některé transporty byly úspěšné. Zbývá 48 těžkých truhel z říšské banky a všechny rodinné truhly, které vám tímto svěřuji. Pouze ty víš, kde se nacházejí. Kéž ti bůh pomůže a pomůže i mně splnit úkol,“ píše v dopise důstojník. Další záznam z roku 1945 uvádí, že poklad se skrývá v paláci v Minkowskie. „V oranžerii byla vykopaná díra, která je bezpečným domovem pro doručené truhly a kontejner,“ má stát v dokumenty a dále se v něm uvádí, že 48 truhel je dobře skryto pod zelenajícími se rostlinami.

Strážkyní pokladu až do své smrti měla být právě Inge. „Byla zamilovaná do hezkého důstojníka v černé uniformě SS. Věřila, že tam bude muset zůstat rok, možná dva a pak bude po všem. Nikdo tehdy nevěřil, že se region dostane pod kontrolu Sovětského svazu. V roce 1945 přišlo dvouměsíční období, kdy se musela schovávat v lese před Rusy,“ uvedl Roman Furmaniak ze Slezského mostu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi