Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvě školačky (12) zamkli železničáři na noc ve vlaku: Rodiče si zatím doma rvali vlasy

Promrzlé a hladové strávily noc v opuštěném vlaku. (vpravo ilustrační foto)
 (Autor: Facebook, archiv Blesku)
Autor: štt - 
25. března 2021
21:07

Dvě skotské školačky potkal nepříjemný zážitek, když usnuly na cestě domů ze školy. Strávily celou noc zamčené ve vlaku. Nepříjemný zážitek naštěstí neměl vážnější následky a ráno byly zachráněny. I tak se ale nelze divit, že jejich rodiče byli pořádně naštvaní.

Policisté celou noc zoufale pátrali po dvou dívkách, které následně nalezli zamčené ve vlaku. Amy Greenanová (12) a její spolužačka se vracely z celodenní školní výuky z Glasgow. Vyčerpáním usnuly v dopravním kupé, a když se probudily, s hrůzou zjistily, že vagon stojí opuštěný a zamčený na odstavené koleji. V něm musely strávit hladové a promrzlé celou noc, než si jich všiml ranní personál.

„Stále si kladu otázku: Jak se to, proboha, mohlo stát?“ sdělila médiím v rozhořčení matka jedné z dívek. „Myslela jsem, že personál celou soupravu prochází, aby k podobným nepříjemnostem nemohlo dojít,“ dodala. Pro skotský Daily Record  popsala svou bezesnou noc, během které neustále dceři volala, přestože její telefon byl vybitý. 

Obě matky nakonec kontaktovaly policii, když dívky během večera nedorazily domů. Jeden ze spolužáků strážníkům potvrdil, že obě děvčata po škole odjela vlakem domů. „Objížděla jsem všechny vlakové stanice na trase, ale nikde jsem je nemohla najít,“ říká stále rozhořčená matka. Později si policisté od obou rodin vyžádali fotky dívek k snadnější identifikaci.

Ráno naštěstí matky obdržely zprávu, že obě dívky byly nalezeny při ranním úklidu vlaku. Dle jejich slov se snažily noc přečkat až do rána, kdy si na kolejích všimly dopravního personálu. Obě byly promrzlé a vyčerpané, ale nic važnějšího se jim nestalo, brzy se tak vrátily ke svým rodinám. Nevítané dobrodružství tak projednou skončilo šťastně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi