Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ztratil se v kanálu a sedm dní bloudil podzemím: Vyčerpaného muže zachránila škvíra v betonu

Autor: jžk - 
23. prosince 2020
19:06

Kambodžana zachránili z kanálů poté, co v nich údajně několik dní bloudil. Zmateného muže hledala i jeho manželka, podle které trpí psychickými problémy.

Majitelé obchodů v provincii Phnom Penh v Kambodži byli šokováni, když 19. prosince viděli z mezery mezi dvěma betonovými bloky mávat ruku. Muž, kterému patřila, navíc zběsile volal o pomoc a tvrdil, že je v podzemí uvězněn už celý týden.

Muž byl sice potřísněn zaschlým bahnem, jinak byl ale v pořádku. Kolemjdoucí okamžitě zavolali policii, která ihned začala se záchrannou operací. Kvůli těžkému betonovému poklopu však museli na pomoc přivolat hasiče, kteří na místo přijeli s jeřábem, a nakonec muže vytáhli ven. 

Policie muže po záchraně vyslechla, tvrdil, že pochází z jiné provincie a se třemi kumpány cestoval do 64 km vzdáleného města. Při cestě však spadl do díry a pod zemí byl uvězněn 7 dní. Tyto informace se však diametrálně rozcházely s výpovědí svědků, kteří viděli muže předešlý den pobíhat zmateného po cestě.

Muže tedy odvedli na policejní stanici, kde ho očistili a dali mu najíst. Později se k němu přihlásila jeho manželka, která byla strachy bez sebe, když utekl z domu ve špatném psychickém stavu. „Bylo mi špatně z pomyšlení, kam asi šel. Hledala jsem ho několik stanic od naší vesnice, ale nebyl k nalezení,” lamentovala žena, která si s úlevou nakonec svého manžela odvedla domů. 

Deprese se v dnešní populaci objevuje čím dál častěji. Mám depku, slýcháme často. Ale kdepak, ne každý rozlad, disharmonie a melancholie jsou deprese. Ta už musí mít chronický základ.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi