Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ruský miliardář prodává své sídlo: Za luxusní dům chce „pouze“ 5,6 miliardy! Zn. Pronájem možný

Autor: jžk - 
9. prosince 2020
05:15

Luxusní královské sídlo se zlatým vybavením, soukromými lázněmi a dalšími dechberoucími vymoženostmi je na prodej. Nachází se v Izraeli a patří majiteli moskevského letiště Valery Koganovi. A cena? Pouhá čtvrt miliarda dolarů.

Obrovské sídlo, inspirováno barokní a rokokovou architekturou, se nachází v Izraeli v pobřežním městě Ceasera, je z něj proto úchvatný výhled na Středozemní moře. Dům, jehož vnitřní prostory čítají dohromady 6410 metrů čtverečních, je v prodeji za  258 318 757 dolarů (cca 5,6 miliard korun). Rezidence se však dá i pronajmout - za  necelých 4,5 milionu Kč za měsíc.

Navzdory velkému prostoru má dům jen čtyři ložnice. Při vstupu ohromí návštěvníka hala korunovaná křišťálovými lustry a mramorovými sloupy, v přízemí se pak nachází obývací pokoj, formální jídelna, samostatná jídelna pro snídaně, plně vybavená kuchyně a knihovna. V druhém patře, do kterého se dostanete výtahem nebo po majestátním schodišti, se nachází tři pokoje se samostatnými koupelnami a hlavní apartmá, které má koupelny hned dvě. K tomu všemu disponuje dvěma šatnami a studovnou o patro výše.

Celý dům se může chlubit luxusním vybavením, jako je sauna, krytý i venkovní bazén, soukromé lázně či posilovna. Nemůže chybět ani kulečníkový sál, herna a vinotéka. Venku se nachází udržovaná zahrada, dvě fontány s římskými sochami a vyhřívaný bazén s přilehlou venkovní TV obrazovkou. Nemovitost koupil v roce 2013 ruský miliardář Valery Kogan, který do její renovace investoval přes dvě miliardy korun.

Kogan, který vlastní moskevské letiště a v roce 2014 byl prohlášen za nejbohatšího muže Ruska, má však podobných domů více. Jeho jmění je odhadováno na 2,5 miliardy dolarů (54,5 miliard Kč), takže není divu, že si v roce 2017 mohl dovolit extravagantní svatbu pro svou devatenáctiletou vnučku Irene, na které zazpíval Elton John a Mariah Carey. Mladá dívka se paradoxně později přiznala, že se vdala jen proto, aby naštvala svého bývalého přítele, který se k ní následně vrátil.

Tahle enotéka nabízí kvalitu i styl. Jak si ve Znojmě užívají lahodný mok?

danoch ( 9. prosince 2020 17:59 )

Vrchol naprostého kýče a nevkusu !!

illyria ( 9. prosince 2020 08:47 )

Proberu to s manželem a asi si tu chatku na léto u moře koupíme... Ale teď vážně, na fotkách je to krásné, ale neumím si v tom představit žít... Bych si někde nechala kníž­ku/ta­blet/h­řeben­/kabel­ku a celé dny jen něco hledala .) Já dokážu v 2+1 ztratit TV ovládáček tak, že jsme ho našli až po týdnu xD

Zobrazit celou diskusi