Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Indonésan se stal přes noc boháčem: Střechou mu prolétl meteorit za desítky milionů!

Autor: chal - 
20. listopadu 2020
17:42

Štěstí srovnatelné s výhrou v loterii měl mladý táta tří dětí z Indonésie. Výrobce rakví Josua Hutagalung si vydělal velké jmění prodejem meteoritu, který letos v srpnu prolétl jeho střechou jeho domu.

Josua Hutagalung jednoho srpnového dne pracoval vedle svého domu, když se náhle ozvala obrovská rána. Stěny domu se roztřásly, Josua neměl tušení, co se děje. Nedaleko od něj ale ležel velký kámen, který tam nikdy předtím nebyl. Když ho vzal Josua do ruky, byl ještě teplý. Při pohledu na střechu domu pak Indonésanovi došlo, co to v ruce drží.

Byl to meteorit. Přilétl z vesmíru a ve střeše Josuova domu udělal pěknou díru. Mladého tátu tří dětí ale díra ve střeše mrzet nemusela. Meteorit z něj totiž udělal milionáře.

Podle odborníků je zhruba dvoukilový kámen starý asi čtyři a půl miliardy let a jde o velmi vzácný druh meteoritu, který má při takové hmotnosti hodnotu bezmála 40 milionů korun! Josua po tvrdém vyjednávání kámen prodal americkému expertovi Jaredu Collinsovi.

Josua se dosud živil jako výrobce rakví a 40 milionů korun by si podle svých slov vydělával asi 30 let. Díky obrovskému štěstí se tak z něj bez přehánění stal milionář z chatrče. O peníze se ale hodlá podělit s místní komunitou, Josua by rád z části peněz vybudoval nový kostel.

Video  Nad Prahou ráno 19. listopadu prolétl bolid  - Katedra fyziky atmosféry MFF UK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi