Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Příliš sexy cibule! Facebook zablokoval reklamu firmě se semeny, prý měla nežádoucí podtext

Autor: jžk - 
10. října 2020
18:54

Společnost prodávající semínka se sídlem v Kanadě zveřejnila minulý měsíc na Facebooku reklamu na cibuli Walla Walla. Důvodem byl „zjevně sexuální obsah“, který vyhodnotil algoritmus!

Manažer společnosti Jackson McLean se snažil na Facebooku nastavit reklamu na semínka cibule, ten mu však opakovaně hlásil chybu. Když se po ní pídil, zjistil, že se nejedná o technické pochybení, nýbrž o sexuální obsah! Facebook se proto 25. září rozhodl reklamu stáhnout. Když si oznámení přečetl, rozesmál se.

Myslím, že kulatý tvar cibulí mohl být chybně vykládán jako poprsí nebo něco nahého,“ vylíčil pobaveně pro CBC News. V příspěvku inzerující semínka cibule za 45 korun stálo: „Ze semen si snadno vypěstujete extrémně sladkou, jemnou a velkou cibuli. Díky své velikosti a vynikající chuti je ideální na plátky, do salátů, smažení, pečení, omáčky i cibulové kroužky.“

 

Považoval jsem to za legrační. Musíte mít pořádně divokou představivost, abyste se podívali na cibule a viděli něco sexuálního,“ vtipkoval McLean. Samozřejmě se Facebooku odvolal, ten na jeho zprávy ale nijak nereagoval. Manažer se proto rozhodl podělit o úsměvný příběh s kanadskými národními médii – a zabralo to.

Podle vedoucí komunikace Facebooku v Kanadě Meg Sinclairové bylo pochybení způsobeno kombinací algoritmů. „Používáme automatizovanou technologii, abychom zabránili nahotě v naší aplikaci, a ta občas nerozezná cibuli od... vy víte čeho,“ uvedla. Reklamu obnovili a za obchodní potíže se Společnosti se semeny omluvili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi