Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bezdomovci si před trafikou vyžebrali los: Vyhráli na něj milionový jackpot!

Také ve Francii žije na ulici mnoho lidí, včetně mladých narkomanů a opilců.
Také ve Francii žije na ulici mnoho lidí, včetně mladých narkomanů a opilců.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
8. října 2020
10:19

Celých 50.000 eur (téměř 1,4 milionu korun) vyhrála partička mladých bezdomovců na los, který si vyžebrali před trafikou ve francouzském přístavním městě Brest. Čtveřice výherců teď řeší, co si s nově nabytým majetkem počnou.

Výherní los darovala mladým bezdomovcům před trafikou, u které žebrali, údajně jedna zákaznice. Její totožnost není známa, známo ale  je, že los stál 1 euro a čtveřici výherců dává šanci odrazit se ode dna.

O kuriózní události informovala loterijní společnost Française des Jeux (FDJ). Šťastní výherci při návštěvě pobočky loterijní společnosti uvedli, že si výhru rozdělí rovným dílem, a na každého tak připadne částka 12.500 eur. Podle místních médií jde o tři muže a jednu ženu, ale FDJ to oficiálně nepotvrdila.

„Nevědí, jak mají s tak velkou sumou naložit, ale každopádně je může přivést k novému životu,“ napsala společnost. „Byli radostí bez sebe, pomůže jim to opět začít znovu," citovala agentura AFP majitele trafiky. Podle trafikanta jeho zákazníci lidem bez domova běžně dávají minci, cigaretu nebo los. Tentokrát jim ale dobrodušná dárkyně nejspíš věnovala víc, než původně zamýšlela.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi