Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ostrov s majákem jako nejromantičtější místo pro karanténu? Idylku kazí historky o dávné vraždě

Autor: jel - 
24. května 2020
16:44

Před třemi lety byl na prodej nádherný skotský ostrov Little Ross. Malý ostrůvek byl tehdy k dispozici za deset milionů korun. Kdyby prodejce tušil, že se bude dnes jednat o jednoznačně nejlepší místo, kde by mohl přečkat karanténu, možná by se do prodeje tolik nehrnul.

Malý ráj nedaleko jihozápadního pobřeží Skotska v roce 2017 nabízela realitní kancelář v přepočtu za pouhých 9,5 milionů korun. Nízká cena měla svůj důvod. Místo je totiž nechvalně proslulé vraždou! V polovině 20. století tam byl zavražděn správce majáku. O ostrov byl však i přesto obrovský zájem, takže se nakonec prodal dráž. 

Na malebném ostrůvku o rozloze zhruba 117 360 metrů čtverečních  se nachází dokonce funkční maják. Ten byl zbudován světoznámým inženýrem Williamem Thomsonem na konci osmnáctého století a patří k němu také budova se šesti ložnicemi, která původně sloužila jako domov pro správce majáku a jeho rodinu.

Současný majitel se však o maják starat nemusí, vlastně mu ani nepatří. Maják je majetkem organizace Nothern Lighthouse a funguje zcela sám, jenom několikrát do roka jej organizace přijede zkontrolovat, takže nový majitel si může na ostrově pouze užívat oblázkové pláže a klidu. Celý ostrov se jeví jako ideální místo, kde přečkat současnou pandemii koronaviru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi