Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pandemie prospívá mořskému životu: U břehů Anglie se údajně objevili delfíni!

Autor: jel - 
16. května 2020
12:22

Během koronavirové pandemie se už objevilo mnoho zpráv o zvířatech, která byla viděna na místech, kde obyčejně nežijí. Na nezvyklá místa se údajně dostávají díky čistšímu životnímu prostředí. Nejznámější byla zpráva o delfínech, kteří se objevili v Benátkách, později se však ukázalo, že šlo o pouhý výmysl. Teď se údajně delfíni objevili také poblíž pláže ve Scarborough v Británii.

Jednašedesátiletý Stuart Baines spravuje na sociální síti facebook stránku nazvanou Scarboughské sviňuchy, kam přidává fotografie především sviňuch, tedy druhu kytovce, ale i jiných zvířat, která spatřil ve městě. Stránku sleduje 20 tisíc lidí a jeden z fanoušků 9. května Stuarta upozornil, že nedaleko městské pláže viděl dva delfíny.

Stuart údajně pospíchal na pláž a delfíny se mu podařilo vyfotit. Fotky pak přidal na svou stránku a za několik dní je sdílelo neuvěřitelné množství lidí. Nadšený pozorovatel zvířat říká, že teď tráví každý den hodinu procházkou po pláži a doufá, že delfíny znovu spatří. „Jsem rád, že bydlím pouze deset minut od pláže, a tak toho plně využívám,“ řekl Stuart.

„Moje žena říká, že jsem posedlý, ale já jsem jenom nadšený,“ dodal s tím, že jeho nadšení začalo už v roce 2011 tím, že v přístavu spatřil sviňuchy. „Lidé si myslí, že musí cestovat do Karibiku, aby taková zvířata viděli, a ona přitom žijí tady,“ podotkl Stuart.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi