Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče Lucinky s obrnou kvůli koronaviru přišli o příjem: Češi jim naposílali statisíce!

Autor: chal - 
10. dubna 2020
06:10

Manželům Blaťákovým z Olomouce se v roce 2010 narodila dcera Lucinka. Holčička trpí mozkovou obrnou. Podle rodičů chyba vznikla na straně personálu nemocnice a požadují odškodné. Zatím neúspěšně. Manželé s holčičkou, která vyžaduje neustálou péči, kvůli koronavirové krizi přišli o příjmy.

Situace Blaťákových mohla být dávno daleko lepší. Manželé se totiž už roky soudí s olomouckou fakultní nemocnicí o odškodné. Žádají 17 milionů s tím, že nebýt chyby porodníka, jejich dcera by byla naprosto zdravá. Případ se táhne dlouhé roky, odvolací soud věc už dvakrát vrátil prvoinstančnímu soudu a peníze nikde.

Protože se navíc manželé rozhodli, že se o dcerku budou starat sami, jejich náklady narostly na neúnosnou mez, táta Vlastimil ale většinu dokázal sám vydělat. „Pracuji 25 hodin denně, 8 dní v týdnu a samozřejmě pořádám sbírky, bez nich to nejde. A občas kličkuji před exekutory. Nestydím se za to, nebyl jsem z těch, co si „půjčili na dovolenou“,“ vysvětlil Vlastimil pro server Seznam Zprávy.

S koronavirem ale přišel zásadní zlom, Vlastimilův příjem klesl na nulu. Živí se totiž jako dodavatel pro restaurace, jenže ty kvůli vládním opatřením většinou zavřely, nebo fungují v omezeném režimu. 

„Prodávám italské potraviny do restaurací, jenže restaurace se zavřely. Za březen je tržba limitní nula. Nemám žádné rezervy, všechny peníze jsou v cévkách a v nosech na tracheu. Budeme dál bojovat,“ popsal Seznam Zprávám Lucinčin tatínek.

Češi ale zase jednou ukázali, že když je někdo skutečně v nouzi, ve štychu ho nenechají. Na transparentním účtu rodiny se na začátku dubna začaly dít věci! Lidé rodině za velmi krátkou dobu naposílali obrovskou částku, ve čtvrtek šlo celkem o víc než 660 tisíc korun! Dojatý Vlastimil všem dárcům poděkoval ve videu.

 

Video  Lékař rodil holčičku nepovoleným způsobem! Rodiče: Zmrzačil nám dítě!  - archiv Blesku
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi