Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kateřina (38) z Hostinného si zamilovala Barbie: Panenkám dopřává i sex!

Autor: Jitka Pecharová - 
5. února 2019
15:30

Ten čas hrozně letí! Už 60 let totiž patří do světa hraček panenka Barbie... Za ten dlouhý čas dosáhla mnoha podob a stala se oblíbenou nejen u holčiček, ale i dospělých. Jejímu kouzlu podlehla Kateřina Gottwaldová (38) z Hostinného.

S umělou postavičkou dokonalé ženy, která po svém vzniku brzy odsunula do ústraní do té doby jen jako miminko či dítě vyráběné panenky, si Kateřina hrávala už jako malá. Znovu se k ní prodavačka z podkrkonošské obce vrátila před šesti lety, když barbínky začala kupovat své dceři. „Jejich svět je pro mě únikem od starostí a práce. To si k nim jen tak sednu, začnu je česat a probírat se jimi a takhle relaxuju,“ říká matka dvou dětí.

Drahý koníček

Doma má obyčejnější barbínky i sběratelské v ceně 3000 korun a výše, které pořizuje převážně v zahraničí. Těch má nyní na čtyři desítky. „Za ty peníze, co mě stály, by už asi bylo levnější auto,“ usmívá se sběratelka. Naštěstí má podporu rodiny. „Zčásti je to už taková závislost,“ přiznává Kateřina s tím, že barbínkám se teď věnuje víc než dcera (12).

Hrátky na parapetu

Starší typy barbínek Kateřinu ani tak netáhnou, jako spíše současné luxusní modely módních barbínek s propracovanými detaily a pohyblivými klouby. Může je totiž dobře ohýbat a lépe vypadají ve sceneriích, které sama vytváří a v nichž s nimi na vyhrazené ploše okenního parapetu ráda sehrává příběhy z běžného života a slaví Vánoce, Velikonoce a další svátky. K tvorbě má přitom k dispozici mnoho oblečků a miniaturních kopií různých předmětů, které zčásti vyrábí nebo je má od známých.

První měla plavky a stála tři dolary

První barbínka je z roku 1959, kdy byla představena firmou Mattel na veletrhu hraček v New Yorku. Stvořila ji Ruth Handlerová, která ji pojmenovala po dceři Barbaře. Měla na sobě pruhované plavky a stála tři dolary.

Dva roky nato se zrodila i první mužská verze panenky jménem Ken a postupem času se rodily další zdokonalované barbínky inspirované například postavami z pohádek a celebritami. Vznikaly však i další konkurenční firmy vyrábějící panenky typu barbie, z nichž je dnes proslulá firma Integrity Toys nabízející panny s vysokou úrovní provedení a vzhledu.

Víte, že...

Mattel je americký výrobce hraček. Společnost sídlící v kalifornském El Segundo založili v roce 1945 Harold Matson a Elliot Handler. Název firmy je stvořen ze jmen obou zakladatelů.

dzentlman ( 5. února 2019 19:10 )

Když se na Kateřinu, tak se ani nediví, že se ukájí panenkama.

ProtiZeman ( 5. února 2019 19:00 )

Zajímavá představa, jak matka dvou dětí sexuje s panenkami Ale každého baví něco jiného.. jedna z panenek má malý kufříček s herákem a její majitelka je prazanda1

5nastolevceskych ( 5. února 2019 16:32 )

https://www.lidovky.cz/relax/design/nestydata-nevinnost-tahle-barbie-na-fotkach-sokuje.A141207_13394 2_ln-bydleni_toh

Monikay ( 5. února 2019 15:52 )

Freude, Freude, vždycky na tě dojde

Zobrazit celou diskusi