Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gynekolog poslal dopis bývalé pacientce. Nalhal jí, že má rakovinu děložního čípku

Ilustrační foto
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: DH - 
3. října 2018
21:48

Magdaléna (37) ze slovenského města Revúca si prožila několik dní smrtelné hrůzy poté, co jí bývalý gynekolog oznámil, že trpí rakovinou. Špatné zkušenosti s ním ale mají i jiné pacientky.

Slovenka Magdaléna (37) ze středoslovenského města Revúca se rozhodla odejít od svého gynekologa. Zprvu s ním byla spokojená, lékař jí dokonce úspěšně odrodil první  z dcer. Situace se však začala komplikovat, když se paní Magdaléně nedařilo po delší dobu otěhotnět znovu. Rozhodla se tedy pro změnu lékaře.

„Na oplátku mi napsal dopis, ve kterém se mě ptal, jestli se o mě špatně staral. Prý viděl moje výsledky vyšetření, které už vidět neměl. Ve vlastnoručně psaném dopisu dále sdělil nepravdivý výsledek, že mám rakovinu děložního čípku v počátečním stádiu. Přitom to nebyla pravda,“ prozradila serveru Cas.sk dvojnásobná maminka.

Dopis přišel v pátek a Magdaléna se pochopitelně celý víkend strachovala, že doopravdy trpí touto nebezpečnou a smrtelnou chorobou. „Až v pondělí jsem zjistila, že mi vše zhoubné vyoperovali a nemám rakovinu,“ říká Magdaléna a dodává: „Nechápu, proč mi to udělal. Já už přitom v tu dobu půl roku nebyla jeho pacientkou.“

A co na to doktor? „Bylo to před čtyřmi roky, neumím se k tomu vyjádřit,“ uvedl gynekolog, který nemá ani mezi ostatními pacientkami dobou pověst. Prý se o některých z nich hanlivě vyjadřuje. „Mojí mamince vynadal do telefonu,“ přidala svou zkušenost žena, která uvedla jen své křestní jméno Jana. Na otázku, zda je to pravda serveru Čas.sk lékař odpověděl, že je to jeho věc.

Zobrazit celou diskusi