Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Legendární hospoda z Chalupářů štve obyvatele Višňové: Proti zápachu sepsali petici

Autor: Aha!, zej, csk - 
15. července 2018
18:40

Slavná hospoda ze seriálu Chalupáři byla k neštěstí místních v nedávné době přestavěna na výrobnu psích konzerv. Neuvěřitelný hluk a úporný zápach vycházející z budovy ve dne v noci donutil místní starousedlíky sepsat petici!

„Lidé, kteří bydlí v okolí, mají strach, že tam bude smrad,“ řekl pro deník Aha! přesně před rokem obyvatel Višňové Antonín Králík (67). Jeho obavy se bohužel naplnily: „Smrdí to a je to čím dál horší. Mrazák i chladicí auta, která jejich výrobky rozváží, řvou i v noci,“ postěžoval si důchodce, který proti výrobně psího žrádla vytáhl do boje.

„Už jsme dali stížnost a bojují hlavně lidé v okolí bývalé hospody. Posíláme každý za sebe dopisy na stavební úřad. Podali jsme i petici,“ svěřil se pan Králík s tím, že kvůli přestavěné hospodě, kam chodili na pivo i představitelé Evžena Jiří Sovák (†79) a Bohouše v podání Josefa Kemra (†72), přišel i o peníze.

„Mohl bych pronajímat barák. Byli tady i lidi, ale říkali, že ten smrad by jim tady vadil. Takže mě to vyloženě poškozuje,“ svěřil pan Antonín a dodal: „Byla to klidná vesnička, ale teď to tou výrobnou znehodnotili.“

Podle majitele výrobny je vše jinak: „Je to boj. Naštěstí je zkolaudováno. Byla tady minulý týden hygiena, veterina a všechno je podle norem a v pořádku,“ řekl majitel firmy Do psí misky Tomáš Milec. „Teď už nikdo nic proti nám nemůže,“ dodal s tím, že zaměstnává i lidi z vesnice a určitě neplánuje ukončit provoz.

VIDEO: Zápach z chemičky na Slovensku je pro obyvatele nesnesitelný.

panchovilla ( 16. července 2018 08:30 )

Hlavně že to panu majitelovi vydělává,teď se to potáhne roky a lidi zatím můžou bydletve smradu a rámusu.Nemluvě o zdegradování toho místa.No v tomhle demokratickém ráji se tak výborně žije

panchovilla ( 16. července 2018 08:24 )

To je fakt

Zobrazit celou diskusi