Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Skoro jako hovězí: Muž si amputovanou nohu připravil k večeři a pozval i své kamarády

Autor: dce - 
14. června 2018
19:48

Taky jste někdy přemýšleli, jak asi chutná lidské maso? Tyhle otázky se rozhodl zodpovědět jistý muž známý jen pod přezdívkou IncrediblyShinyShart – když mu po nehodě lékaři amputovali nohu, odřízl z ní kus svalu a připravil ho k večeři, na kterou pozval i svých deset kamarádů. Zážitek i s fotografiemi sdílel na Redditu.

IncrediblyShinyShart se na internetu svěřil, že v červnu roku 2016 měl nehodu na motorce – při projížďce ho srazil náklaďák. Levé chodidlo se mu skoro celé oddělilo od zbytku nohy. Lékaři se ho pokoušeli zachránit, ale když muž strávil celý týden v bolestech v nemocnici, rozhodl se pro amputaci.

Krátce po zákroku se lékařů zeptal, zda si nohu (chodidlo s polovinou lýtka) může nechat. Nakonec stačilo prý jen podepsat několik formulářů a nohu si převzal na patologii (nemocnice v jeho domovině totiž části těl vydávají pacientům například z náboženských důvodů). „Původně sem si ji chtěl nechat vycpat nebo vysušit mrazem. Jak cool by asi bylo mít něco takového doma? Jako lampu nebo zarážku dveří,“ popsal.

Nakonec to ale dopadlo úplně jinak. Sám IncrediblyShinyShart přiznal, že se s kamarády v minulosti bavil o tom, zda by ochutnali lidské maso, kdyby to bylo eticky možné. A teď přišla asi jediná příležitost, kterou budou v životě mít. IncrediblyShinyShart pozval jedenáct lidí na večeři a jen jeden odmítl…

Z lýtka odřízl kus předního svalu – zbytek nohy nechal spálit, urnu s popelem si nechal doma – a připravil ho na pánvi se zeleninou jako mexické fajitas. „Chutnám jako bizoní maso, ale o něco tužší. Jako hovězí s troškou tuku,“ popsal zážitek muž. Jen jeden z přítomných hostů maso po prvním soustu vyplivl.

skaara ( 14. června 2018 21:19 )

Téměř okamžitě mi jako reakce na tento článek naskočila jedna z řeckých bájí - "Tantalova hostina". Tantalos nechal zabít a upéct vlastné syna Pelopa, kterého však nakonec zachránili bohové a Tantalos byl potrestán a dodnes jsou díky tomu známá "TANTALOVA MUKA". A dost možná něco takového stihne i toho šílence z článku.

Zobrazit celou diskusi