Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejzmatenější transsexuál světa? Brad alias Ria prodělal tři změny pohlaví během osmi let

Autor: aba - 
7. srpna 2017
21:39

Narodil se jako chlapec, ale vždyc se cítil být ženou. Brad z Anglie (23) si začal říkat Ria a v patnácti letech podstoupil hormonální léčbu. Pak si ale vše rozmyslel a vzátil se zpět k mužskému pohlaví. Teď touží být zase ženou.

Brad se sice narodil jako chlapec, ale cítil se být ženou uvězněnou v mužském těle. "Vždycky jsem věděl, že jsem žena. Nikdy jsem nebyl zmatený, spíš všichni ostatní byli. Nosil jsem podpatky a make-up už ve dvanácti. Není to jen o panenkách, prostě víte, kdo jste," tvrdí teď třiadvacetiletá Ria, jak si Brad nechá znovu říkat.

V pouhých patnácti letech podpořili doktoři jeho rozhodnutí stát se ženou a jako nejmladšímu pacientovi v dějinách mu začali píchat injekce, které měly zastavit pubertu a dávali mu ženské hormony, po kterých mu přestaly růst chlupy na těle a narostla mu prsa. Jenže dřív, než stihl podstoupit operativní změnu pohlaví od léčby odstoupil.

"Cítil jsem tlak společnosti, který byl tak silný, že jsem se rozhodl toho nechat. Byl jsem zničený a chtěl jsem být prostě normální," tvrdí o sobě s tím, že se rozhodl vystupovat spíše jako muž - gay. Okamžitě se vyrojily hlasy, které kritizovaly změnu pohlaví v tak mladém věku. Podle nich šlo o vyhozené peníze.

Jenže už po několika měsících Brad prý věděl, že v identitě muže to není on. Jenže procházel těžkým obdobím. "Jedním z důvodů, proč jsem přerušil hormonální léčbu byl strach, že jako Ria nikdy nenajdu lásku. Každý muž odešel, když se dozvěděl o mé minulosti," vypráví. "Po hormonech, které jsem bral, jsem byl náladový a nervově nevyrovnaný. Moje matka mě vždycky podporovala, ale já jsem se odstěhoval a utrhnul ze řetězu. Pil jsem a bral jsem drogy, abych se vyrovnal s tím, že jsem jiný," říká s tím, že určitou dobu i prodával svoje tělo a dvakrát se pokusil o sebevraždu. Na britské televizi o něm vznikl i dokument.

Svého chování lituje a podle jeho slov už ví kdo je. Operaci na změnu pohlaví si hodlá zaplatiti sám. "Jsem teď starší a chytřejší a vím kdo jsem. Jsem Ria, jsem žena. Pokud najdu muže, který mě bude milovat proto, kdo jsem, tak výborně. Pokud ne, stále mohu být matkou a vychovávat dítě," uzavírá. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi